Цвети: Обичам големите кортове с много публика

Цвети: Обичам големите кортове с много публика | StandartNews.com

Ню Йорк. "Не мисля, че съществува някаквa универсалнa тайнa, която да проработи при всеки в Лондон. Единствено трябва да се наслаждаваш на това, което правиш, и да се радваш на факта, че играеш на този невероятен турнир с най-добрите тенисистки в света", сподели Цвети Пиронкова пред "New York Times". Първата ни ракета разказва защо се променя, щом стъпи на тревата.

"Нещо просто прещрака в мен или пък може би най-накрая добих необходимия опит, защото у дома нямаме дори и един корт с подобна настилка", споделя пловдивчанката. Впечатляващото й представяне през 2010 г. включваше победа над Винъс Уилямс, а на полуфиналите дори поведе със сет на Вера Звонарьова. "Тогава всичко се случи прекалено бързо и неочаквано.

Имах всички шансове за победа срещу Звонарьова, но вътре в себе си не бях уверена. Представих си, че ще съм на полуфинал и си казах: "Уау, чакай малко. Финал на Уимбълдън?!" Та точно за подобно нещо си мечтаех още от малко момиче. Щеше да ми се сбъдне голямата мечта", спомня си Цвети. "Обичам бързата игра, както и големите кортове с многото публика. Обичам да се изправям срещу големите имена в тениса. Това ми дава повече увереност, вдига ми адреналина", коментира най-добрата ни тенисистка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай