Цвети мачка на US Open, наред е Серина

Българката надви Ализе Корне с 2:1 сета

Цвети мачка на US Open, наред е Серина | StandartNews.com

Цвети Пиронкова продължи и тази вечер да пише българската история на US Open. В драматичен близо 3-часов осминафинал тя спечели срещу Ализе Корне (Фр) с 6:4, 6:7 (5), 6:3. Така за първи път българката ще играе на четвъртфинал в този турнир.

Първият сет започна с разменени пробиви, но после Пиронкова бе водещата в играта и го спечели с 6:4 за 45 минути. Втория сет започна с 2 поредни гейма за Цвети. Французойката обаче се събуди и взе 4 поредни за 2:4. Българката обаче не се даде и изравни за 4:4. Двете направиха уникален девети гейм. Той продължи малко над 11 минути и за наша радост бе спечелен от Пиронкова. При 5:4 във втория сет Цвети изпусна един мачбол и това сякаш я демотивара. Впоследствие Корне имаше късмет и направи пробив за 5:5. Пиронкова отново направи пробив и поведе с 6:5. Тя обаче не успя да вземе подаването си и мача и се стигна до тайбрек. В него късметът покри Корне и тя го взе със 7:5. Сетът продължи цели 80 минути. За Цвети това бе и първи загубен сет на US Open тази година.

Така всичко трябваше да се реши в решителния трети сет

Третият сет започна с гейм на 0 за Цвети. Корне го върна също на 0 за 1:1, а после проби и за 1:2. Пиронкова не се предаде и върна пробива бързо за 2:2, а после поведе и с 3:2. Корне спаси един гейм бол и после изравни за 3:3. След страхотна игра тя си взе подаването за 4:3, а после и следващия за 5:3. Така тя стигна до гейм за спечелването на мача. В него Цвети просто летеше и си го взе на нула, а с това и мача. На четвъртфинала Пиронкова ще срещне голямата звезда Серина Уилямс (САЩ). Носителката на 23 титли от Големия шлем победи макар и трудно Мария Сакари с 6:3, 6:7 (6), 6:3.

Достигането до тази фаза гарантира на българката чек за 425 000 долара от общия награден фонд който е близо 54 млн. долара. За последно Пиронкова е играла четвъртфинал в Големия шлем през 2016-а на "Ролан Гарос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай