Цвети изпусна да надвие Серина

Американката спечели с 2:1, но не спести суперлативите си за Пиронкова

Цвети изпусна да надвие Серина | StandartNews.com

Цвети Пиронкова бе на ръба да поднесе най-голямата изнедана на US Open като отстрани на четвъртфинала звездата и поставена под №3 в схемата Серина Уилямс. Българката взе първия сет с перфектна игра и 6:4. До средата на втория сет имаше шанс Цвети да гръмне шампанското, но победителката в 23 турнира от Големия шлем показа класа и го измъкна с 6:3. В третия Серина оправи началния си удар, а и късмета я покри при важните топки. Така тя спечели сета с 6:2 и така се класира за 14-и път на полуфинал на US Open.

"Този мач показа, колко корави могат да бъдат майките, коментира след срещата Серина. - Когато родиш дете може да направиш всичко. Тя заслужава уважение. В един момент си помислих Как го прави. Тя е по-млада от мен. В началото на мача не ми се получаваше играта. Във втория не бях изморена и успях да подредя играта си". 

Въпреки резултата от мача Цвети заслужава едно голямо "Благодаря"от цяла България за това което показа при завръщането си на корта след 3-годишна пауза. Тя си тръгва с първо класиране в кариерата си на четвъртфинал на US open и 425 000 долара от наградния фонд. С точките от Ню Йорк Цвети ще е около №155 в новата ранглиста.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай