Триумф на ЦСКА. Върхът е червен

"Червените" стигнаха до обрат в 78-ата минута, когато и поведоха в резултата

Триумф на ЦСКА. Върхът е червен | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на ЦСКА-София победи като гост Крумовград с 4:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. "Армейците" стигнаха до успеха след обрат.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия треньор на ЦСКА и Ботев Пловдив Ферарио Спасов, както и загиналите в друга катастрофа президент и треньор на волейболния Олимпиец Стефка Великова и двама играчи на тима - Симеон Симеонов и Калоян Минков.

Възпитаниците на Станислав Генчев наложиха домакински натиск и създадоха опасни ситуации пред вратата на Густаво Бусато. Стражът отрази изстрели на Диего Рапосо и Алекс Колев. Именно Алекс Колев откри резултата в 34-ата минута. Нападателят засече от движение подаване в наказателното поле на Ренан Ареяш.

В края на първото полувреме гостите възобновиха равенството. Амос Юга се включи в нападението на тима си и завърши атаката с плътен удар в близкия ъгъл.

"Червените" стигнаха до обрат в 78-ата минута. След изпълнение на пряк свободен удар се стигна до разбъркване в наказателното поле. Християн Петров бе най-съобразителен, за да направи резултата 2:1.

Смените на Нестор Ел Маестро дадоха резултат в 83-ата минута. Резервата Данило Асприля бе изведен сам срещу вратаря и с удар по земя удвои преднината на столичани.

Мартин Кареасо оформи крайния резултат в добавеното време и подпечата успеха на тима си.

ЦСКА остава на върха в класирането с актив от 38 точки, с две повече от Черно море. Крумовград заема 11-ата позиция в подреждането с 18 точки.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай