Трагедия! Шестима загинаха на рали

Трагедия! Шестима загинаха на рали | StandartNews.com

Пилот отнесе две бременни жени край пистата в Испания

Испания потъна в скръб. Шестима загинаха по време на рали в страната. Още 16 са ранени. Жертвите са мъж, дете на около 8 години и 4 жени. Две от тях са били и бременни. Половината от пострадалите са жители на местната община Камбре.
От ранените шестима са в критично състояние, като три са жени, а другите деца. Петима от хората са изпратени по спешност в университетската болница на Ла Коруня (CHUAC). Останалите жертви са с повърхностни рани, а един е в реанимация.
Причината за трагичния инцидент, е че един от състезателите Серхио Табейо с "Пежо 206 XS", влезнал в завой с висока скорост от около 80-90 км/ч. При набиване на спирачките дясна предна гума падала в канавката и Табейо загубил контрол над автомобила си. След няколко преобръщания в зоната на публиката той отнесе наблюдаващите. Място, в което се намирали феновете на високите скорости било забранено за достъпване, защото не е обезопасено.

Ралито може да се похвали с голям интерес и много публика. Това е така, заради празника на провинцията в съботния ден. Кметът на град Карал Хосе Луис Фернандес Моуриньо обяви ден на траур, часове след откриването на фестивала. "Зоната е опасна, а хората стояха на оградата и в канавката. Това е огромна трагедия. Това беше празник, всичко вървеше добре. Ралито допринасяше за настроението, а сега сме на другия бряг", заяви кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай