Торта с петел, футбол и бокс за 60 г Петър Василев

Боксьорът Борис Георгиев занесе сладкото изкушение на легендата в спорта

Торта с петел, футбол и бокс за 60 г Петър Василев | StandartNews.com

Легендарният спортен журналист от БНТ Петър Василев днес празнува 60 г. По повод рожденния ден той бе изненадан приятно от колегите си в спортната редакция на телевизията майка. Осигурената от екипа огромна торта с петел, футболно игрище и боксов ринг бе поднесе на Петела лично от сребърния медалист в бокса от олимпиадата в Атина 2004 Борис Георгиев. Всичко това стана наживо в предаването "Арена спорт". От там пуснаха и емблематични коментари на Василев, а и много поздрави от негови бивши и настоящи колеги начело с неповторимата Вера Маринова - Аткинсън. 

Петела е роден на 24 май 1960 г. в София. Започва работа в Българска телевизия на 1 декември 1990 година, като в следващите три десетилетия се превръща в емблема на телевизионния коментар.
Василев е зад микрофона на 17 ноември 1993 година, когато България удря Франция с 2:1 на "Парк де Пренс". През годините коментира стотици мачове, в т.ч. финала на Мондиал`94 между Бразилия и Италия и финала на Мондиал 2006 между Франция и Италия. През 1996 г. Петела коментира златния финал на боксьора Даниел Петров на Олимпийските игри в Атланта. Той коментира участието на българските спортисти на 14 летни и зимни олимпийски игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай