Тони Дечев застава начело на Ямбол

За последно специалистът бе помощник на Любо Минчев в баскетболния Берое

Тони Дечев застава начело на Ямбол | StandartNews.com

Тони Дечев е новият старши треньор на баскетболния отбор на Ямбол. Това реши новоизбраният УС на своето първо заседание.
Треньорската кариера на 49-годишния специалист започва през 2007 година като асистент в мъжкия национален отбор на България. Като помощник на Пини Гаршон участва на европейското първенство през 2009 година в Полша.
През 2012-а е асистент треньор на Любомир Минчев в националния отбор до 20 години. През 2013 е асистент треньор на Константин Папазов в националния отбор за мъже, като съчетава работата си с тази в Левски, където също е помощник на Папазов. Тандемът печели шампионската титла на България през 2014 година. През същата година печели Купата на България и Балканската лига.
С Левски още два пъти печели Купата на България Ц през 2009 и 2010 година.
Три сезона Тони Дечев е старши треньор на Лукойл Академик. И през трите сезона отборът му е шампион на страната (2015-17).
През миналия сезон 2018/19 бе за кратко асистент треньор на Любомир Минчев в Берое. Освен треньорски сертификат, с който да води отбор в НБЛ, Тони Дечев има и ФИБА треньорски лиценз. Помощник-треньор на Тони Дечев в Ямбол ще бъде Стойо Чолаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай