Тонев: Стенли ми вдъхна кураж

Тонев: Стенли ми вдъхна кураж | StandartNews.com

Всеки българин знае "Селтик" заради Стилиян Петров, заяви новото попълнение на "детелините" Александър Тонев. Пред клубния сайт националът добави, че вече е говорил с легендарния халф на България и шотландците. "Вече се чухме по телефона, каза ми, че е щастлив за мен и ми пожела успех. Дано постигна това, което той направи", добави Тонев. Юношата на ЦСКА преминава от "Астън Вила" под наем до следващото лято. В сделката има и опция за откупуване на правата на таланта от Елин Пелин. Според медиите в Англия тя е 2 млн. паунда. "Да играя за "Селтик" е невероятно. Доволен съм от сделката и чакам с нетърпение да се запозная с новите си съотборници. Аз съм атакуващ футболист, който обича да играе отляво и да вкарвам голове", допълни българинът.

Мениджърът на "детелините" Рони Дейла също изрази задоволството си от привличането му на "Паркхед". "Той е много бърз футболист, който умее да стреля добре с двата крака. Вярвам, че ще вдигне класата на нашия отбор и може да се подобрява още. Тонев вкара много голове за времето, което прекара в "Лех". Да се надяваме, че при нас ще е още по-резултатен", каза Дейла.

Очаква се Тонев да дебютира следващата седмица за "Селтик". Тогава "детелините" играят първия си мач от плейофния кръг за Шампионската лига. Съперник е словенския "Марибор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай