Томов: Заплати в ЦСКА след продажба на акциите

Томов: Заплати в ЦСКА след продажба на акциите | StandartNews.com

София. Голямата сума за изплащането на всички заплати в ЦСКА ще дойде след публичното предлагане на акциите на клуба, заяви Александър Томов в ефира на бТВ. Треньорите в школата и служителите на администрацията имат неизплатени възнаграждения за 7 месеца назад. Тази седмица се очакваше да получат по една или две заплати, но това не се случи.

Александър Томов представи новия шеф на ЦСКА Лорънс Дейвис като надежден бизнесмен с интерес в спорта, който се занимава с недвижими имоти и внос на пури в Обединеното кралство, както и е председател на голяма благотворителна организация в полза на деца. По думите му Дейвис съвсем не е подставено лице и много е помогнал на клуба, включително и със селекцията на футболисти в кризисния период. Томов каза, че скоро се оказва Дейвис да дойде в България и тогава "ще го видите, ще се уверите сами". 

"Лицензът на ЦСКА беше отнет незаконно с пряко политическо вмешателство", категоричен беше Александър Томов. БФС тогава е нямал юридически правомощия да отнема лиценз, особено на шампиона на България, обясни той. "Бившите собственици на ЦСКА ходеха организирано на митинги на ГЕРБ", каза Томов.

Попитан за позицията си в клуба, той каза, че представлява акционерите. Той обясни, че освен преподавателската си дейност в университета, се занимава с успешни проекти в областта на металите и управлението на отпадъци. "Но аз не мога да издържам ЦСКА. Трябва ни подкрепата на феновете", призова Александър Томов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай