Тодор Алексиев: Ужасно, губим шести 1/2-финал

Исках да охладя страстите, но не успях, призна треньорът Плачи

Тодор Алексиев: Ужасно, губим шести 1/2-финал | StandartNews.com

София. Капитанът на българския национален отбор по волейбол Тодор Алексиев заяви, че е необходима промяна в настройката за важните мачове. "Лъвовете" загубиха с 1:3 (-12, -17, 23, -16) от Бразилия полуфинала на Световната лига в Аржентина. "Чувствам се ужасно, че паднахме, но това е една игра. Трябва да променим своя манталитет, тъй като това е шести полуфинал, който губим. Ще се борим за медал", сподели Алексиев. Момчетата на Камило Плачи късно снощи играха двубой за третото място срещу Италия.

Двубоят е повторение на малкия финал от олимпийските игри. "Имахме видеоразбор часове преди срещата и всички играчи са крайно мотивирани за реванш. Италианците са отбор от нашето ниво. Според мен фаворит за златото е Бразилия, тъй като е тим, който може да играе под напрежение за разлика от Русия", каза пък мениджърът Владимир Николов.

"Бразилия игра много силно. Обяснението е едно - този отбор има голям опит в такива мачове и винаги намира сили да вдигне нивото си на представяне. С големите очаквания се създава и голямо напрежение. Исках да охладя страстите, но очевидно не успях", коментира след загубата от "селесао" селекционерът Камило Плачи.

При спечелване на така жадувания медал от Световната лига българите ще получат бонус 300 000 лв. от Корпоративна банка и премия от надпреварата - 300 000 долара. Четвъртото място ще им донесе съответно 200 000 лв. и $ 150 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай