Тервел Пулев на върха. Беляза с кръв победата

Размаза коравия камерунец Роли Ламбърт

Тервел Пулев на върха. Беляза с кръв победата | StandartNews.com

Най-важната нощ за най-добрите български боксьори – братята Тервел и Кубрат Пулеви. Днес е тяхната гала бойна вечер. Тя започна с каба гайди и химна.

Тервел Пулев (18 победи, 14 нокаута, 1 загуба) се изправи срещу коравия африканец Роли Ламбърт (16 победи, 12 нокаута, 2 загуби, 1 равенство), а Кубрат Пулев (30 победи, 14 нокаута, 3 загуби) и Игор Шевадзутский, носещ прозвището Хълк (11 победи, 9 нокаута, 1 загуба) ще преплетат ръкавици за интернационалната титла на WBA в тежка категория.

Teрвел Пулев постигна 19-ата си победа в професионалния бокс. Подкрепян от хиляди в зала "Арена София" последният български боксьор при мъжете - олимпийски медалист успя да надвие коравия камерунец Роли Ламбърт, който преди мача им имаше на сметката си 16 успеха, 12 нокаута, 2 загуби и 1 равенство.

Балансът на Пулев при профитата вече е 19 победи, 14 нокаута, 1 загуба, предаде БЛИЦ.

I рунд:

Очаквано първият рунд беше използван от двамата боксьори да проучи максимално добре противника. Той беше равностоен, без много чисти удари. Първи атакува Тервел, а Роли Ламбърт започна да навежда главата. Нашият боксьор беше предупреден за непозволени удари зад тила. Африканецът се стремеше да влиза в клинч и така изстиска оставащото време до края на рунда. 

II рунд

Във втория рунд боят стана мръсен, особено в клинч. Ламбърт започна да използва непозволени удари в задната част на тила на Тервел. Съдията на ринга отправи няколко предупреждения, а зрителите в „Арена София“ реагираха с освирквания.

III рунд

В третия рунд по-малкият от братя Пулеви отново започна активно, а Ламбърт продължаваше да залага на мръсна игра. При неволен удар с глава беше отворена аркада над лявата вежда на българина. Съдията на ринга предупреди своите колеги, че по никакъв начин не трябва тя да бъде точкувана. От своя ъгъл Пулев получи указания да държи дистанция и да не се доближава до африканеца.

IV рунд

Много се отвори аркадата на лицето на Тервел Пулев и той беше окървавен. Все пак съумя да нанесе добра комбинация от удари в тялото на Ламбърт. Той бе непоклатим и се стараеше да следва стратегията си, а именно да се старае да атакува в близък бой.

V рунд

Когато Тервел се втурваше в атака, Ламбърт се залепваше за нашия и го неутрализираше. Боят се превърна в предизвикателство за съдиите край ринга, които трябваше да оценят боксовите умения на двамата, но това се оказа трудно заради поредицата от непозволени мръсни удари. На публиката в „Арена София“ започна да им писва. Реферът спря хронометъра, за да предупреди камерунския боксьор, но и Тервел Пулев. В края на рунда имаше неприятна за Пулев размяна на удари, която пак отвори аркадата.

VI рунд

След натиск, с прийом от друг боен спорт, Тервел Пулев загуби равновесие и падна на земята, но веднага се изправи. Играта се развиваше така, че един-два удара максимум можеха да се направят, преди да се влезе в клинч. Точно такава беше стратегията на камерунеца, който не показваше техника, а по-скоро непочтена игра. Към края на рунда Тервел отново беше повален непозволено.

VII рунд

С изключение на два чисти прави удара на Тервел, в предпоследния рунд на битката чисти попадения нямаха. Вследствие на клинч Ламбърт падна на земята, а едната му обувка хвръкна на метър разстояние. Поради тази причина хронометърът беше спрян. Преди началото на финалния рунд – ясен победител нямашe.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай