Тенисистите от АТР дариха $500 000 на Австралия

Джокович, Надал, Федерер, Циципас и Киргиос, ще участват в демонстративен на 15 януари, а парите ще отидат за подпомагане битката с пожарите

Тенисистите от АТР дариха $500 000 на Австралия | StandartNews.com

Играчите от ATP са дарили 500 000 щатски долара на австралийския фонд на международната природозащитна организация WWF за ограничаване на щетите за дивата природа от огромните пожари в Австралия в последните месеци.
Дарението от играчите беше обявено от председателя на Съвета на играчите от ATP Новак Джокович на корта след връчването на трофея от дебютното издание на ATP Cup.
"Австралия приема ATP тура всеки януари, а тази година за първи път се проведе и новият турнир ATP Cup. Опустошенията, които видяхме в цялата страна в резултат на пожарите, бяха ужасяващи. Целият спорт се събра, за да окаже подкрепа, особено на играчите, които изпитват толкова силен афинитет към тази велика страна. От името на всички участници, ATP е доволен, че може да играе своята роля и ние ще продължим да работим с Tennis Australia за предстоящи инициативи, които се стараят да подпомогнат борбата с пожарите", коментира председателят на ATP Андреа Гауденци.

„Австралия е толкова невероятна и гостоприемна страна, която всеки от нас чувства като дом в началото на всеки сезон. Да видим щетите за дивите животни и природата беше покъртително. Това дарение е от името на всички участници, а нашите мисли и подкрепа са насочени към всички засегнати“, коментира от своя страна Новак Джокович.

В кампанията #Aces4BushfireRelief много играчи обещават да направят свои лични дарения в подкрепа на усилията за оказване на помощ при бедствия и възстановяване, както и за повишаване на осведомеността за инициативата за набиране на средства чрез съобщения за подкрепа в социалните медии.

Много от най-големите звезди на ATP, включително Джокович, Надал, Федерер, Циципас и Киргиос, ще участват в демонстративен в Мелбърн на "Род Лейвър Арена" на 15 януари, всички средства от който ще бъде дарени за борба с пожарите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай