Тед Лигети покори Зьолден (ОБЗОР)

Тед Лигети покори Зьолден (ОБЗОР) | StandartNews.com

Домакините напред с 3,2 млн евро от уикенда

Мистър гигантски слалом Тед Лигети е вече едноличен лидер по победи на старта на световната купа, който по традиция е в Зьолден. Американецът ликува и днес. Така стана първият алпиец с 4 победи в курорта. Лигети поведе след първия манш, а на финала слезе с общо време от 2:23,88 мин. Втори на 0,15 сек изненадващо остана Тома Фанара (Фр), а трети на 0,17 сек е 4-кратният носител на СК и миналогодишен победител в Зьолден - Марсел Хиршер. За Лигети това бе 25-а победа за световната купа от общо 279 старта.

Българският ас в ските Алберт Попов нямаше шанс и не успя да завърши първия манш. Заради изровеното трасе той не можа да поддържа оптималната линия и 15 врати преди финала напусна състезанието. "Рискувах, но теренът не позволяваше да карам по най-добрата линия", каза Алберт. Сега той ще се концентрира към стартовете в слалома за ЕК в Швеция през ноември. Според треньора на националите Драго Грубелник с още 3 дни тренировки на подобен терен и Алберт със сигурност е щял да влезе в топ 30 в Зьолден. Попов разговаря след финала с президента на БФСки Цеко Минев, който го надъха за предстоящите стартове. Междувременно от организаторите обявиха, че печалбата им само от уикенда на световната купа е над 3,2 млн. евро. Продадени са 20 000 нощувки, а като цяло посещаемостта на всеки един от двата старта бе над 14 000 зрители.

Само 10 фенклуба участваха в парада

Необичайно ниска посещаемост отбеляза традиционния парад на фенклубовете в Зьолден. За разлика от другите години, когато са участвали над 20 организации, сега те бяха само 10. Това естествено зарадва полицията в селцето, която трябваше да спре само за 20 мин движението по главната улица по която дефилираха феновете. Въпреки това изпитият алкохол от любителите на ските бе доста солидно количество. До ранни зори в събота те кръстосваха Зьолден и пееха песни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай