Тази вечер продължава битката на Лудогорец срещу Базел

Тази вечер продължава битката на Лудогорец срещу Базел | StandartNews.com

Лудогорец ще премери сили срещу Базел тази вечер. Двубоят е от 4-ия кръг на В група на Шампионска лига. Той ще започне точно в 21, 45 часа (Българско време) и ще се предава пряко по bTV Action.

Отборът, спечелил мача на стадион "Санкт Якуб Парк", ще получи предимство в съревнованието за 2-то място в крайното класиране. Реал Мадрид води в класирането с актив от 9 точки, а по три имат разградчани, Базел и Ливърпул.

Йордан Минев, който бе голмайстор на мача срещу Базел в София, ще пропусне срещата довечера, защото е наказан. Той ще бъде заместен от Браян Ангуло.

От своя страна Наставникът на Базел Пауло Соуса няма да разчита на Марко Щрелер, което е предимство за Лудогорец. най-вероятно Соуса ще заложи на схемата 3-4-3 и атаката ще бъде водена от Фрей, Емболо и Гаши.

"Базел е изключително добър отбор и ние искаме да изиграем добър мач, който да е и спектакъл за хората, които ще го гледат", каза Дерменджиев пред журналисти, цитиран от БНТ.

Това е един мач на много високо тактическо ниво. Знаем цената на този мач, Базел също я знаят. Разликата между този мач и този, който се игра в София, е много сериозна. Ние ще гледаме да атaкуваме и да вкараме гол, а също така ще се опитаме да не допуснем такъв", продължи той.

"Лудогорец е един млад отбор на четири години. За тези години направихме много. Бяхме в Лига Европа и излязохме от групите. Сега сме в групите на Шампионската лига. Нормално е да сме горди от това, което постигнахме", каза още Дерменджиев.

Вероятни състави:

Базел: Вацлик, Шер, Сухи, Деген, Чака, Диас, Кала, Гонзалес, Фрай, Емболо, Гаши

Лудогорец: Стоянов, Ангуло, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо, Абало, Александров, Безяк

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай