Тайсъна: Не успях да полея медала

Тайсъна: Не успях да полея медала | StandartNews.com

Гордейте се с националите, отсече треньорът Хоел Арате

След като спечелих титлата се прибрах вкъщи. Отпразнувах успеха скромно, в тесен семеен кръг. Не успях да полея медала като хората, разкри пред "Стандарт" Даниел Асенов, който взе злато в кат. до 52 кг. на купа "Странджа" и продължи: "Искам вече всичко да свършва с тези квоти и да знам дали ще играя на Олимпиадата в Рио или не. Мисля, че мога да се преборя за място на игрите, но трябва да спечеля още мачове".

Освен Тайсъна други двама родни представители грабнаха златото на най-стария аматьорски боксов турнир в Европа. Петър Белберов победи Максим Бабанин от Русия с неединодушно съдийско решение (29:28, 29:28, 28:28) в кат. над 91 кг.

При жените Станимира Петрова се окичи с титлата след успех над Зоя Исаева (Рус) в кат. до 51 кг. Нашенката взе и купата за най-добър боец при дамите. Със сребро си тръгнаха Тинко Банабаков (до 49 кг.), Душко Благовестов (до 56 кг.), Симеон Чамов (до 69 кг.), Кристиян Димитров (до 91 кг.). Отличието за най-добър състезател при мъжете взе Евгени Тишченко от Русия. Треньорът на родните национали Хоел Еухенио Солер Арате остана доволен от представянето на възпитаниците си и заяви, че имахме шанса да постигнем още по-добри резултати.

"Можехме да вземем още медали. Боксьорите щяха да са много по-успешни, ако бяха направили това, което им показвах в подготовката като техника. Видяха се неща, които липсват в играта ни и ще продължим да работим, за да ги оправим. Българите трябва да се гордеят с резултатите, които състезателите постигнаха", разкри кубинският спец пред сайта на федерацията.

Идва сериозна пресявка за Рио, заяви Инински

Турнирът "Странджа" бе по-силен от европейското в Самоков миналата година, заяви президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински.

"Нивото беше много високо. Турнирът отчете рекордно участие на състезатели. Дойдоха много азиатци, африканци, латиноамериканци и въобще куп силни боксьори. Досега не сме имали такава "Странджа", похвали надпреварата босът на бокса. Той също даде положително мнение за представянето на родните национали и заяви, че крайни оценки ще се дават едва след квалификациите за Рио. Инински разкри как ще бъде определен съставът за състезанието в Самсун (Турция) между 9 и 17 април. На него нашите бойци ще имат шанса да завоюват първите си места за игрите в Рио.

"Ще има още доста спаринги, поне един турнир и лагери. След това ще обсъдим всичко, за да изберем най-добрите във всяка категория", завърши босът на БФБокс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай