Световна шампионка загрява с "Металика"

Световна шампионка загрява с "Металика" | StandartNews.com

Рускинята Евгения Медведева спечели златен медал на световното първенство по фигурно пързаляне в Бостън миналата седмица. За волната програмата тя получи оценка от 150.1 от съдиите. Което е и нов световен рекорд. Старият световен рекорд на Ким Ю-На от олимпиадата във Ванкувър беше 150.06. Евгения събра 223.86 точки след кратката и волната програма.

Медведева не е добре позната на широката публика. Тя е на 16 години, наполовина е арменка и се занимава с фигурно пързаляне от 3-годишна. Разкрива, че това е станало, когато е видяла по телевизията изявите на своя съименник Евгени Плюшченко. На 8-годишна възраст с Медведева започва да се занимава треньорката Етери Тутберидзе, известна като наставничка на друга млада звезда на фигурното пързаляне - Юлия Липницка.

На 13-годишна възраст Евгения постига и първата си победа в шампионата на Русия. В по-горната възраст тя впечатлява с 8-мо място. През 2015 г. Медведев стана победител в първенството на Русия, а след това в Европа, който печели Голямата награда в Барселона. В заключение, настоящият световен рекорд и победа в Бостън й донесе световна слава. През последните дни хиляди хора са последвали младата състезателка в социалната мрежа "Инстаграм", като и пишат хиляди позитивни коментари. Чрез мрежата Евгения показва, че прекарва почти цялото си време върху леда или в салона. Тя тренира 6 дни в седмицата, в продължение на най-малко 4 часа. След интензивните тренировки обича да се отпуска с игра на булдог с нейната приятелка Джери. Двете също прекарват доста време и в разходки. Поради фурора, който предизвика, тя си направи сайт, на който да отговаря на въпросите на фенове. Евгения е висока 157 см и трябва да се грижи много за теглото си. Затова постоянно е на диета. Но самата тя признава, че въпреки строгите хранителни режими тя не може да се откаже от мармалада. В училище Медведева най-много харесва геометрията и биологията. Като по-малка е харесвала много Майкъл Джексън, но сега е луда фенка на метъла и рока и слуша "Металика", "Джон Бон Джоуви" и "Скорпиънс". Нейният любим телевизионен сериал е "Шерлок" с Бенедикт Къмбърбач. За дрехите си тя разчита на руската марка "Forward". Любима коли - "Додж" и "Крайслер", макар тя самата да предпочита да се движи много с московското метро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай