Световен шампион счупи ръка в Испания

Марк Маркес остава под лекарско наблюдение

Световен шампион счупи ръка в Испания | StandartNews.com

Действащият световен шампион в клас MotoGP с Хонда Марк Маркес е със счупена дясна ръка след инцидента в откриващото състезание от сезон 2020 в Испания, потвърдиха от тима му.

„Маркес е с фрактура на дясната ръка. Медицинският щаб на MotoGP потвърди, че няма друга сериозна травма на главата след падането, но той ще остане под наблюдение за 12 часа“, се казва в изявление на Хонда, в което се добавя, че той ще пътува до Барселона за операция.

Състезанието бе спечелено от Фабио Куартараро. Той триумфира за първи път в младата си кариера в MotoGP в драматично и вълнуващо първо състезание в Кралския клас за сезон 2020. То започна с минута мълчание в памет на жертвите от коронавируса.

На испанската писта „Херес“ французинът, стартирал в днешния старт от първо място, се възползва от грешка в петата обиколка на действащия световен шампион Марк Маркес с Хонда. Впоследствие фаворитът на домакините се завърна в борбата от почти неспасяемо положение, но след катастрофа на четвърти завой при четири оставащи обиколки до края, приключи с участието си. Подиумът бе допълнен от пилотите на Ямаха и Дукати – съответно Маверик Винялес и Андреа Довициозо, който в предсезонните тестове счупи ключица, но се възстанови за откриващия старт от кампанията в най-престижната мотоциклетна надпревара.

Топ 10 допълниха Джак Милър (Прамак Рейсинг), Франко Морбидели (Петронас Ямаха), Пол Еспаргаро (КТМ), Франческо Баная (Прамак Рейсинг), Мигел Оливейра (КТМ), Данило Петручи (Дукати) и Такааки Накагами (ЛКР Хонда). Следващото състезание е идната седмица отново на пистата „Херес“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай