Строител е новият бос на ЦСКА (ОБЗОР)

Строител е новият бос на ЦСКА (ОБЗОР) | StandartNews.com

Юлиян Инджов поиска титла или оставки, търси още един съдружник за издръжката

Поредна смяна на властта преживя ЦСКА, пета поред, откакто клубовете станаха акционерни дружества. На "Армията" има нова силна фигура - Юлиян Инджов. Строителният бос излезе за пръв път на светло, след като в последните дни около името му вреше и кипеше. Първо се заговори, че той и Манджукови искат да махнат Стойчо Младенов, а сетне, че слагат ръка на клуба.

Строителният бос даде брифинг заедно със сина си Илиян, Ивайло Манджуков и Александър Томов. Събитието трябваше да е по обяд на националния стадион. Нещата обаче се промениха и карето се появи в залата на пресконференции в Борисовата градина четири часа по-късно. Инджов призна, че все още главен акционер се води Томов, но в близките дни ще има преструктуриране на акциите. "Стандарт" научи, че фамилиите Инджови и Манджукови, на които Томов дължи 4 милиона лева до 31 март, ще получат мажоритарния пакет на ЦСКА. Така за Томов ще останат 20, а може и нула.

Парите занапред в ЦСКА ще вади Юлиян Инджов. Той гарантира, че няма да има проблем с финансирането, както и с лиценза. Според наш източник обаче от лятото Инджов ще вади около 5 млн. на година, като ще привлече още един спонсор със същата лепта.

Ивайло Манджуков пък остава като акционер, но няма да има крайната дума и да налива средства. Баща му Петър наистина се оттегля от всякаква дейност, свързана с футбола.

Самият Инджов не пожела да разкрие размера на дела си в ЦСКА. "Вървят разговори, когато има промяна - ще говорим", лаконичен бе бизнесменът. Инджов обаче даде да се разбере, че сладкият живот на "Армията" свършва. Или титла, или метла.

"Основната цел пред ЦСКА е да стане шампион на България през този сезон. В случай, че спортно-техническият щаб, акционерите, както и играчите не постигнат поставената задача - ще трябва да си подадат оставките, след като свърши първенството. Очакваме още в събота, в мача срещу срещу "Берое", феновете също да покажат какво искат - дали титла или един посредствен отбор", заяви Инджов. Той разкри още, че бюджетът и огромните заплати ще останат такива само ако бъдат подплатени с успехи. В противен случай разходите ще се режат. Както е известно, ден по-рано Сашо Томов разкри, че за 2014 година са дадени 5 млн. лева само за заплати. "Засега Стойчо Младенов остава треньор и чакаме от него да вземе първото място. Както ние, акционерите, даваме пари, така и отборът трябва да отговори с резултати", натърти бизнесменът.

Фирма "ИСА 2000" ЕООД е перлата в короната на Юлиян Инджов. Тя започва дейността си през 1990 година в София. Фирмата се занимава предимно с проектиране и строителство на жилищни и офис сгради. Участва и в изграждането на метродиаметър I и три метростанции, част от метрото на София. През 2000 година "ИСА 2000" засилва своето присъствие в хидротехническото и инфраструктурно строителство, взима участие в изграждането на участък от магистрала "Марица".

Дългът към Манджуков няма да удари лиценза

Синът на Петър Манджуков - Ивайло, даде дума, че кредитът от 1,8 млн. лева, който баща му е отпуснал на ЦСКА, няма да попречи на лиценза на клуба или на оперативните дейности. "Искам да уточня, че присъствам тук не просто като член на УС, а основно като оторизиран представител на г-н Петър Манджуков, който е и мой баща. Поради по-напредналата си възраст той няма възможност и желание да отделя от времето си за ЦСКА. Целта на преструктурирането на клуба е финансовото и спортно-техническо заздравяване", обясни Ивайло Манджуков. Той на няколко пъти бе засипван с въпроси какво е личното му мнение за треньорското ръководство на ЦСКА, за целите на тима и други. Младият Манджуков обаче майсторски лавира, като се оправда, че функциите му не засягат спортно-техническата част.

Сбъдна се мечтата ми, радва се Сашо Томов

Александър Томов призна, че е много развълнуван от събитията в клуба. "Не напускам ЦСКА. Бих искал обаче по-рядко да ме виждате. Мечтаното нещо е ЦСКА да получи нова финансова мощ и тяга. Сбъдна се и друга моя мечта. През 2013 г. казах, че желая да има повече крупни акционери. Вече не съм самотен на тази маса. Сега имаме един реален човек като Юлиян Инджов, на когото благодаря много. Продължаваме святото дело. Чисто законово трябва да направим акционерно събрание, за да се запишат промените", каза Томов. Той бе категоричен, че ще продължи да помага финансово на "армейците". "Искам до година-две, максимум три, да изчистим дълговете на клуба. Работим с БФС за лиценза всеки ден, с УЕФА също, доста добре се развиват нещата там. Г-н Георги Градев е информиран, че е заведено дело във ВКС, което смятам, че ще бъде спечелено", допълни Томов. Той подкрепи думите на Юлиян Инджов, че целта е единствено първото място и ако не се случи, треньори и играчи изхвърчат, а бюджетът се орязва. Очаква се обаче от лятото Томов да няма никаква власт на "Армията" и гласът му да не се чува.

Тунчев бил на килимчето преди мача в Коматево

Още веднъж в честността на мача с "Ботев" в Коматево се закле главният акционер на ЦСКА Сашо Томов. "Привиках дори капитана Александър Тунчев и другите лидери. Казах им, че много държа да победим, за да сме в борбата за титлата", сподели Томов 30 минути след брифинга на "Армията". "Категоричен съм, че не е имало никакви съмнения. Ако е имало натиск, той дойде от страна на феновете. Особено на лагери играчите по цял ден са във Фейсбук. Някои се познават отлично с лидери на агитката. Не мога да им забраня да контактуват или да ги изолирам", сподели Александър Томов. Но не скри, че изхвърлянето на "Левски" от първата шестица му е донесло удоволствие.

Стана ясно също така, че треньорът Стойчо Младенов е стъпил на тънък лед и е пред уволнение при издънка. Сашо Томов лично имал доста предложения за заместник на Стойчо, но предпочел да задържи треньора по няколко причини, разкриха запознати. Най-важната е, че няма как нов треньор да успее да опознае отбора и играчите в толкова кратък срок.

Ще плащат милиони в евро, заканиха се от "Лото"

ЦСКА е заплашен от дела за милиони, обяви представителят на "Леджеа" в България Георги Георгиев. Италианската фирма е бясна на "армейците" заради нарушаване на договора за спонсорство. Както е известно, "червените" решиха да заменят марката с друга италианска - "Лото". Според "Леджеа" това е в противоречие с договора между двете страни.

"Има хиляди снимки и видеа, които показват нарушенията. На 10 февруари са получили писмо от група италиански адвокати и кантори за това, което ги чака. Всеки ден се трупат глоби. Идва дело за милиони и то в евро. Спрях да контактувам с тях вербално, защото не се получава. Затова работя по устав, като армеец, с входящи номера на писмата. Не приемам обвиненията, че екипировката е калпава. Те избраха зад гърба ми дизайна и материите. Когато си предпочел да живееш в землянка, не можеш да виниш другите за това. Аз продавам на феновете анцузи с червено горнище и черно долнище, а не синьо, каквото носят те. Защото съм фен и знам какво е", обяви Георгиев. Той заяви ще има дело срещу шефовете на клуба и като физически дела. Освен това ще сезира прокуратурата срещу атаката срещу него по "Фейсбук". "Никой няма право да закача децата ми. Да ги плаши с глад. Това е атака от платени тролове", завърши Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай