Инджов: Титла в ЦСКА или оставки на всички

Юлиян Инджов (вляво) сменя Александър Томов като номер едно в ЦСКА

Инджов: Титла в ЦСКА или оставки на всички | StandartNews.com

Искам титла в ЦСКА или оставки на всички. Това заяви новият силен човек на "Армията" Юлиян Инджов. Днес в 15.30 ч. беше обявено началото на смяната на властта в ЦСКА.

"Заплатите ще останат същите, ако са шампиони, иначе нормално ще се режат", категоричен бе строителният бизнесмен на пресконференцията.

Фамилиите Манджукови и Инджови придобиха контролния пакет "червени" акции от настоящия мажоритарен собственик Александър Томов. Никой обаче не иска да каже кой колко процента ще държи в бъдеще. Сигурно е, че контролът ще е в Инджови.

"Искам да потвърдя, че в близките дни предстои преструктуриране. Искаме да заявим и основната цел – първото място в шампионата, за което заявяваме, че, ако спортно-техническият състав и ние, акционерите, не направим всичко след завършване на първенството, ще си подадем оставките и ще очакваме същото спортно-техническия колектив. Очакваме още в събота (срещу "Берое") феновете също да покажат какво искат – дали титла или един посредствен отбор", каза още Инджов.

„За цялата аудитория трябва да стане ясно, че Александър Томов е мажоритарен собственик. Текат разговори и когато станат факт и има някаква промяна, ще ви уведомим също. По отношение на спортното ръководство, мажоритарният акционер, включително ако има промяна, от свое име бих заявил, че няма да има промени в треньорския състав. Напротив, ще очакваме от тях да си изпълнят програмата. Както акционерите ще помогнат на клуба да изкара финансово първенството, без проблеми с лиценза, със заплатите, така и ние от тях ще очакваме да си изпълнят тяхната задача – първото място в шампионата", добави Инджов. Според запознати той ще осигури изцяло ЦСКА до края на сезона. После ще започне същинската част от управлението чу. 

Кратка справка показва, че фирмата на Инджови "Иса 2000" е една от водещите в строителния бранш. Тя започва дейността си през 1990 година в София. Фирмата се занимава предимно с проектиране и строителство на жилищни и офис сгради. В периода от 1996 до 2001 година ИСА 2000 участва в изграждането на метродиаметър I и три метростанции, част от метрото на София. През 2000-та година ИСА 2000 засилва своето присъствие в хидротехническото и инфраструктурно строителство, взима участие в изграждането на участък от магистрала Марица.

През 2001 година ИСА 2000 започва изграждането на водопровод на първокласен път Е79, Кресна - Градешница. 2003 година фирмата започва цялостно изграждане на 18 км отсечка от път Е79, част от транс-европейски коридор . В периода между 2004-2007 година ИСА 2000 изгражда успешно близо 40 км магистрален път (22 км АМ Марица и 18 км път Е79). Фирмата участва активно и в изграждането на летище София. През 2008 година ИСА 2000 започва изграждането на ВиК мрежа на с. Старосел с дължина 35 км. Същата година фирмата издава успешно строителството и въвеждането в експлоатация на микро ВЕЦ „Ерма" на българо-сръбската граница в град Трън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай