Страхотна новина за Гришо от Австралия

Димитров стигна до третия кръг на Откритото първенство

Страхотна новина за Гришо от Австралия | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Най-успешният ни тенисист в историята Григор Димитров за девети път в кариерата си стигна до третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под номер 13 в схемата Димитров победи местния любимец Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 на корт „Джон Кейн Арина“ в Мелбърн след 3 часа и половина игра, пише БНР.

В началото Григор проби за 3:1, след като излезе на мрежата и волето му беше перфектно. В следващия гейм Кокинакис стигна до точка за рибрейк, но 32-годишният българин я отрази, въпреки че смашът му закачи мрежата, и после затвърди. В шестия гейм Димитров имаше общо три нови възможности за пробив, но австралиецът оцеля някак. В следващата игра Гришо показа освен майсторство и здрави нерви, защото му се наложи да отрази общо четири брейкпойнта преди да вземе подаването си за 5:2. В деветия гейм хасковлията сервираше за спечелването на частта. Той стигна до сетбол и го реализира след бекхенд на 80-ият в света Кокинакис в мрежата.

Полуфиналистът от 2017 година в Мелбърн Димитров продължи доминацията си и започна втория сет с пробив след отлична игра на мрежата. Третият гейм продължи над 10 минути и австралиецът успя да спаси брейкбол и в крайна сметка да вземе подаването си за 1:2. Григор стигна до втори пробив за 4:1 след двойна грешка на австралиеца. При 5:2 българинът подаваше за 2-0 части. При сетбола той изстреля сервис със скорост от 205 км/ч, който Кокинакис не успя да върне.

На старта на следващата част австралиецът спаси три точки за пробив, благодарение на добри начални удари. В четвъртия гейм Григор отрази брейкбол, след като минаващият удар на опонента му излезе с метър в аут и взе подаването си за 2:2. В десетия гейм Кокинакис стигна до два сетбола и реализира втория след дълго разиграване.

В третия и петия гейм на четвъртата част Димитров стигна до общо пет точки за пробив, но не успя да реализира нито една от тях. В деветия гейм обаче Григор успя, след гръмотевичен бекхенд по правата. Веднага след това той сервираше за място в третия кръг. Той поведе с 40:0 и вдигна триумфално ръце при първия мачбол, когато Кокинакис прати топката в мрежата.

Следващият съперник на Гришо е отново непоставен тенисист. Това е португалецът Нуно Боржеш, който неочаквано отстрани №23 в схемата Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(7), 6:3, 6:3.

Димитров и 69-ият в ранглистата Боржеш не са се срещали до този момент. Мачът им в Мелбърн ще бъде в събота.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
39old
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи