Стойчо Стоев: Целта са групите на Шампионска лига или Лига Европа

Имаме нужда от освежаване, призна треньорът на Лудогорец

Стойчо Стоев: Целта са групите на Шампионска лига или Лига Европа | StandartNews.com

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев коментира, че задачата пред разградчани за новия сезон в класиране за груповата фаза или на Шампионската лига, или на Лига Европа. Специалистът говори на официалния брифинг преди началото на предсезонната подготовка.

Той коментира и новопривлечените Дан Битон и Мавис Чибота. Стоев сподели, че те имат качествата да вдигнат нивото на състава от „Лудогорец Арена“, като изрази надеждите си адаптацията им да се случи бързо и гладко. В момента Лудогорец се подготвя в „Царско село“ в София. В столицата тимът ще остане до 15 юни, след което заминава на лагер в Австрия. 

„В София е предварително встъпителен разговор. Не сме събрали. Очаквам лека-полека да се попълни лагерът“, започна Стоев. „Видя се през пролетта, че имаме нужда от освежаване, от нови имена. Немалка част от настоящите състезатели ще останат. За да успеем в Европа, трябва да сме малко попроменени, ще ни бъде доста трудно. На мен включително. За нови състезатели, имаме разговори с още няколко човека. Надявам се да се осъществят като трансфери“.

„Всеки играч, който взимаме, първото нещо е да искаме да вдигне нивото на отбора.  Затова ги взимаме. Видели сме в тях нужния потенциал. Не искам да говоря за позиции. Когато има нещо официално, ще разберете“.

„Нека не избързваме. Дали е реално или не, ще се види във времето. Малко или много се опитваме да правим състав с играчите, които имаме и новите. Като бройка не знам каква ще е. Задачата, която сме си поставили е влизане в групи – да видим на Шампионска лига или на Лига Европа. Аз като треньор не мога да си представя да кажем, че обновяваме отбора и да си гледаме нашия шампионат. Той трябва да върви успоредно с Европа“.

„Няма как да съм спокоен. Предполагам, че и Гуардиола не е спокоен въпреки постиженията му. Всеки наставник има тревоги как ще изглежда отборът му. Надявам се с трансферите, които направихме и тези, които очакваме, отборът да има променена физиономия. Лудогрец имаше нужда от промяна. Може да не е радикална, но бе нужна, за да изглеждаме така, както изглеждаме. Миналия сезон се видя, че имахме затруднения. За да не се случва това и да изглеждаме добре и в Европа, тази промяна е нужна “

„Подготовката ще ми даде отговор. Те са Ковачев, Керчев и Янков. През тази подготовка ще бъда наясно до каква степен са готови за Лудогорец. Евентуално може да имам дадем възможност да се развиват като преотстъпени и ако имат възможност да се върнат. Преди края на подготовката в Австрия обаче не мога да коментирам доколко готови са“.

„Доста гледах новопривлечените. Битон го гледах лично на живо в Израел. Това, което видях ми се понрави. Исках да се убедя и  че на живо ще задоволи изискванията ми. Надявам се новите – Чибота и Битон - бързо да се адаптират към средата. Те имат нужните качества да развият отбора в позитивна светлина“.

„Вандерсон тренира нормално. Марселиньо след контузията направи рехабилитация тук, беше уточнено какви процедури трябва да прави в родината си. На 13 юни се прибира от Бразилия. Като сведения имам, че нещата се развиват добре. Още не е готов да почне, надявам се в Австрия да се включи наравно. Националите – дал съм им почивка до неделя“, коментира за финал Стоев.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай