Стотици се раздвижиха в Боровец в Европейската седмица на спорта

Стотици се раздвижиха в Боровец в Европейската седмица на спорта | StandartNews.com

Най-старият български планински курорт Боровец отбеляза и отпразнува на 21-22 септември Европейската седмица на спорта. Стотици деца и родители се включиха в спортните прояви с което се получи своеобразен спортен празник за всички. Лошото време и по-ниските температури не уплашиха най-амбициозните и всички активно се включиха в игрите.

Стрелбата с лък събра доста голям брой участници, най-малкият от които бе едва на 5 години.

Ентусиазмът на стрелците беше голям, а този на родителите - завиден. Освен, че раздвижихме малчуганите успяхме да раздвижим и родителите, които тичаха около стрелбището и игрището и правеха всякакви акробатични номера, за да успеят да направят най-хубавите снимки и видеа.

Планинският маратон, карането на колело в планината, както и волейболът намериха своите привърженици и предизвикаха участници от всякаква възраст. Най-добрите в отделните турнири получиха своето място на почетната стълбичка, бяха отличени с медали и купи и получиха своя момент слава.

Редом с малките ентусиасти раздвижихме и доказали се спортисти като Пепо Гьошарков, най-добрият български сноубордист във фрийстай дисциплините. Самият той се забавлява редом с всички участници и им показа как го правят професионалистите. От организаторите от "Бороспорт" си пожелаха през 2016-а да се включат отново в инициативата, защото движението и спортът винаги си заслужават усилията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай