Стоичков възкресява дриймтима на "Барса"

Стоичков възкресява дриймтима на "Барса" | StandartNews.com

Една от тайните около юбилея на Христо Стоичков беше разбулена. За бенефиса на "Васил Левски" пристига почти целият дриймтим на "Барселона" от 1992 г., с който Ицо спечели Купата на европейските шампиони, разкри каталунският журналист и съавтор на биографията му "Сто на сто Стоичков" Франсеск Агилар.

"На 20 май в София ще се изиграе един специален футболен мач в чест на Христо Стоичков, по случай неговата 50-годишнина. Дриймтимът отново ще се събере 24 години по-късно от онзи финал на "Уембли", за да си спомни онзи незабравим ден, в който "Барса" спечели първата от петте си европейски шампионски титли", коментира Агилар в "Мундо Депортиво". От онзи знаменит състав ще отсъстват Чики Бегиристайн, който има административни ангажименти в "Манчестър Сити" и треньорът на "Байерн" Хосеп Гуардиола. Няма да дойде и Тони Бруинс, чиято съпруга е болна, а също и покойният вече архитект на успеха Йохан Кройф. Очаква се да дойде обаче помищникът му Карлос Рексач. Засега участие са обещали Михаел Лаудруп, Роналд Куман, Хосе-Мария Бакеро, Алесанко, Серхи Бархуан, Алберт Ферер, Хулио Салинас, Хуан Карлос Родригес, Мигел Надал, Нандо и Андони Гойкоечея.

Освен каталунската дружина, участие е потвърдил също Деметрио Албертини - стар негов съперник, с когото са се сблъсквали на финала в Шампионската лига през 1994 г. и на полуфинала на световното в САЩ. Както и Пабло Аймар, Кристиан Карембьо и все още играещият Уесли Снайдер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай