Стоичков препълни салон в Румъния

Камата: Предлагаха да играем уредени мачове

Стоичков препълни салон в Румъния | StandartNews.com

Българската футболна легенда Христо Стоичков препълни в сряда вечер бившето кино "Централ" в Тимишоара, съобщиха румънските медии. Феновете се събраха заради прожекцията на биографичния филм "Истината за легендата Стоичков". Филмът ще бъде представен днес на "TIFF фестивал" в Клуж-Напока. "Кепитъл Хал" за няколко часа стана българска, отбелязваха комшиите.

Стоичков дойде да презентира филма по покана на съюза на банатските българи в Румъния. Преди началото на филма Стоичков награди и малки футболисти от местно спортно училище.
Бившият голаджия на ЦСКА и "Барселона" държа и реч пред гостите.

Треньорът на "Литекс" Христо Стоичков даде интервю пред румънско издание по време на прожекцията на автобиографичния му филм в Румъния. В него Камата започна с темата "Литекс". "Доволен съм, защото показах на всички, че можем да играем футбол и без корупция. Дадох шанс на много млади футболисти. Никога не казвам на играчите си да подражават на Стоичков", каза Камата, "Сравненията с мен, Попеску и Хаджи биха били тежко бреме за младите хора. Навсякъде в света има корупция, и в УЕФА, и във ФИФА, във всички вътрешни първенства. Това е така, защото няма държавни политики по отношение на спорта. Аз в живота си не съм участвал в нито един уреден мач, имате думата ми", каза Стоичков, цитиран от Prosport.
Запитан дали все пак е получавал предложения да участва в уговорки, Ицо отсече: "Много пъти! Но Христо Стоичков не се продава! Когато казват Марадона на Балканите, имат предвид Джика Хаджи. Когато говорят за това кой на Балканите е получил последен Златна топка, казват моето име", обясни звездата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай