Стоичков почете Кройф с лалета

Стоичков почете Кройф с лалета | StandartNews.com

Легенди на Мексико биха с 2:0 Ицо и компания от "Барса"

Христо Стоичков почете своя приятел и треньор Йохан Кройф със символа на Холандия - лалета. Това стана по време на благотворителен мач в Мексико. Двубоят мина под надслов "Среща на Легенди" и противопостави велики играчи от "Барса" и националния отбор на Мексико. Срещата на стадион "Ла Корегидора" в Керетаро спечелиха мексиканците с 2:0 след изпълнение на дузпи. Двубоят се игра 70, а Джаред Борхети и Даниел Осорно реализираха попаденията. Осорно бе избран и за играч на мача.

Първото полувреме обаче мина без много настроение. В 14-ата минута мачът бе спрян, за да може 41 хиляди станаха на крака да аплодират легендата на световния футбол Йохан Кройф. Ицо извади букета с лалета и ги постави на голлинията със сълзи на очи. Колегите му от "Барса" пък излязоха с тениски с надпис - "Благодарим ти, Йохан". А тъгата от смъртта на Кройф вече 10 дни продължава да се трупа в сърцата на футболисти, треньори и фенове.

Световните медии коментираха, че въпреки големите коремчета на великите футболисти, класата още е налице. Техничните отигравания и красивите изпълнения не липсваха.

За Мексико като треньор се изяви Хорхе Кампос, добре познат и в България от Световното в САЩ през 1994-та. За "Барса" играха Витор Баиа, Гойкоечеа, Едмилсон, Коуто, Роналд Де Бур, Джика Попеску, Мендиета. Треньор бе Хосе Мария Бакеро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай