Сряда,

Стоичков: Лешояди с костюми изядоха Диего

От: Пламен Вълков -
192
Стоичков: Лешояди с костюми изядоха Диего
A
A
A

Звездата на българския футбол Христо Стоичков говори за Диего Марадона, който си отиде от този свят на 25 ноември. Стоичков се включи в ефира на Нова телевизия и заяви, че е простил на аржентинеца за това, че пропусна бенефиса му, макар и до последно да бе обещал да пристигне в София.

„Аз ще запомня Диего с това, което той беше на терена. Извън терена всичко е много лично. Възхищавал съм се на неговата игра, на головете още от Световното първенство в Мексико, когато бях на 20 години. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея бе мениджър и на двамата. Нашето приятелство не се купува, а се доказва във времето. Правили сме грешки, но сме намирали общ език. Последният път трябваше да дойде в София за моя бенефис, но не дойде. После разбрах причината от него, което възприемам като чиста истина. Болката ще ми остане, но след разговора ни му простих. Видях сълзи в очите му и усетих болката му“, каза Стоичков.

Той си припомни и за жестовете, които Марадона е правил за семейството му. „Покани ги в дома си в Севиля. Той ще си остане в паметта като човек, който винаги се е борил за правдата. В последните години не бе познатия за всички Диего. Затвори се, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни, че не успяхме да го предпазим от лошите неща“, каза още Стоичков.

Камата призна, че е предупреждавал Марадона за това, че хората около него са лешояди, а не приятели. „Те се възползваха от него. Той е най-голямата му грешка, че се обкръжи с такива хора. Той за мен остава приятел без градини. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. Той също видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно. Не ме карайтe да сравнявам Меси и Марадона. Това не е хубаво – да се сравняват приятели. Те са различни поколания футболисти“, заяви Стоичков.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com