Стоев: "Валенсия" е фаворит така, както и "Лацио" беше

Стоев: "Валенсия" е фаворит така, както и "Лацио" беше | StandartNews.com

София. "На всички е ясно, че ни предстои мач със сериозен противник. След всяка победа играем с все по-класни отбори. Готови сме да зарадваме хората, които ще ни подкрепят по трибуните и пред телевизорите", това заяви наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев на пресконференцията преди утрешния двубой срещу Валенсия от осминафиналите в турнира Лига Европа на националния стадион "Васил Левски".

 

"Трудно ми е да кажа какво очаквам от мача, защото и аз не знам какво да очаквам. Гледал съм 4 мача на "Валенсия", сериозен съперник, преди един месец биха "Барса" на "Ноукамп", сработен, добър отбор. "Валенсия" е фаворит така, както и "Лацио" беше в предния кръг. Ние обаче набираме увереност и съм сигурен, че ще се представим добре", коментира спецът.

 

"В плановете ни не влиза дефанзивна тактика. Това дали сме гости или домакини е без значение, ние винаги играем офанзивно, както в Рим, на контри, пресираме съперника в тяхната половина, което, естествено не означава, че няма да внимаваме в защита. Наясно съм със състава. Това, което ме притеснява, е, че двамата ни централни защитници отдавна не са играли, но се надявам да покажат дух и характер, пък и съотборниците им да им помогнат. При всички положения "Лацио" ни беше по-удобният отбор, защото "Валенсия" са много бързи, с 1-2 подавания стигат до вратата. Ние ще се постараем да ги държим далеч от там, но е трудно да се предположи как ще се развие мачът", добави той.

 

"Трудно ми е да си спомня, а и е неудобно да кажа, защото ще излезе, че съм много стар, кога за последно съм играл пред пълен "Васил Левски". Благодаря на хората. Това, че идват, е голямо признание за нас, а всъщност като се замисля, може би един от мачовете, които беше на пълен стадион с мое участие, е срещу "Пари Сен Жермен". Бихме 1:0. Беше много отдавна. Радостен съм, че футболистите приемат всеки успех здраво стъпили на земята, с което показваме, че не сме еднодневка. Не се главозамайват и от слуховете за трансфери. Не съм чел, че ни наричат "убиец на гиганти", няма как да не се лаская от това, макар че съм човек, който не изпада лесно в еуфория. Колкото до това, че идват много хора на стадиона, си го обяснявам и с тежката ситуация в България, в която хората намират спасителна сламка във футбола. Те искат да дойдат и да изживеят положителни емоции и ние сме длъжни да им ги предоставим", каза още наставникът на Лудогорец.

 

Безяк: Бием всички до финала

 

Можем да бием всички до финала, обяви със самочувствие пък голмайсторът на "Лудогорец" Роман Безяк

 

"Ще бъде тежко, както беше в предишния двубой, както ще бъде и в следващия. Ние ще се опитаме да зарадваме хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Това, че стадионът щке е пълен, в никакъв случай не ни смущава, даже напротив, дава ни крила. Без тази публика срещу "Лацио" едва ли щяхме да стигнем до обрат", коментира нападателят. Той отговори и на въпрос за евентуален негов трансфер.

 

"Не гледам какво се пише по вестниците, но аз съм готов да напусна. В момента съм се съсредоточил изцяло върху мачовете на "Лудогорец", но след края на сезона, ако има добра оферта от по-голям отбор, президентът ще реши дали да ме пусне", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай