Стефка Костадинова и Димитър Пенев наградиха деца в риск

Стефка Костадинова и Димитър Пенев наградиха деца в риск | StandartNews.com

София. Председателят на БОК Стефка Костадинова и треньор №1 по футбол на ХХ век Димитър Пенев наградиха призьорите на 21–ия национален шампионат за деца в риск. Състезанията се проведоха в зала "Арена Армеец" и бяха организирани от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи" с изключителната подкрепа на Корпоративна търговска банка.

Участие взеха над 490 възпитаника от 37 дома за деца в риск. Надпреварата се проведе под мотото „СПОРТЪТ ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА". Участниците се състезаваха в шест вида спорт - баскетбол 3 на3, тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон и волейбол. Комплексен победител стана отбора на ДДЛРГ «Петър Димитров» с. Първомай, втори са възпитаниците на СУПЦ «Св. Климент Охридски» с. Овча могила, трети ДДЛРГ « Христо Райков» гр. Габрово.

Организаторите бяха подготвили много предметни награди, които бяха връчени на призьорите от Ева Жечева - Председател на Държавната агенция за закрила на детето, Марина Сарадинова изпълнителен директор на Фонд „Социална закрила", Ана Ананиева – заместник-председател на ДАЗД, председателят на БОК Стефка Костадинова, Александър Панталеев - Изпълнителен директор Корпоративна търговска банка АД , Христо Монов – председател на комисията за децата, младежта и спорта в НС, Мина Владимирова- директор Социални дейност към Столична община.

Награди и поздравления към децата отправиха легендите на българския спорт Димитър Пенев и Любо Ганев. За гостите и състезателите беше подготвена и специална шоу програма с участие на клуб по акробатика „АКРО-ТАМП" (София) - Силвина Митрева, Моника Колева и Евгения Григорова, демонстрация и обучение по таекуон - до от „Централен полицейски таекуон- до клуб" и викторина с много награди.

Събитието се явява първо за спортния календар на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи за 2014 година. Следващите спортни събития от календара на федерацията са: Зонален турнир в град Русе на 30 април 2014 и Зонален турнир в град Стара Загора на 08 май 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай