Стефан Цветков: Изпращаме една успешна година

Стефан Цветков: Изпращаме една успешна година | StandartNews.com

София. Президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков определи като успешна 2013 година. Това стана на специална пресконференция, която се проведе днес при голям медиен интерес и на която Цветков направи равносметка за вече изминалия сезон в тениса.

„Изпращаме успешна година с много богат календар. Организирахме редица държавни отборни, лични, на открито и в зала първенства. Бяхме домакин на международни турнири в различни възрастови групи. Имаме добри предпоставки за реализация на младите тенисисти, защото освен у нас, вече има и много турнири в съседните ни страни, на които могат да участват. Федерацията е стабилна финансово и ще увеличаваме инвестициите си в младите", каза в началото Цветков.

„Имаме планове за създаване на местна лига, държавна лига, където нашите юноши да могат да поддържат нивото си. Разбира се ще обърнем и внимание на нашите ветерани и любители, които вече също имат своя КАИ лига. Горди сме с програмата "Тенис 10", където реализирахме над 100 регионални турнири и 12 от веригата "Тенис 10 Изида тур" по време на международните турнири у нас. За нас най-важните неща са участията на нашите млади тенисисти в международни турнири в чужбина, както и развиването на "Тенис 10". През годината отпуснахме повече от 80 стипендии на състезатели и треньори, което не е никак малко, предвид тежките от финансово естествено години. Осигурихме и стипендии за пътуване на хората с увреждания. На Българския национален тенис център проведохме подготвителни лагери за юноши и девойки преди летните европейски купи и още много прояви", коментира Стефан Цветков.

Относно представянето на националните ни отбори за „Фед Къп" и Купа „Дейвис", Цветков сподели следното: „За „Фед Къп" се представихме добре, записахме 3 победи и запазихме позициите си. За Купа „Дейвис" също останахме в групата си, но мисля, че можехме да победим Финландия в София. Скоро пак ще играем с тях, така че се надявам този път да ги надвием".

Президентът на БФТ е щастлив от резултатите на Адриан Андреев, който наскоро спечели "Найки Джуниър" и игра финал на "Еди Хер". Той подчерта, че младият талант е подкрепян от две години от федерацията и вече се вижда неговото израстване и резултати. Той пожела още много успехи на Андреев, на когото предрече блестящо бъдеще.

В заключение Цветков сподели, че според него Григор Димитров заслужава да бъде избран за Спортист на България за 2013-а година.

„Аз съм пристрастен и мисля, че Григор Димитров трябва да бъде избран за Спортист на годината. Това е новина, която ще се появи в световните медии. В момента Григор е най-споменаваният роден състезател, той е емблемата на България по света и ние сме горди с него. За жалост ефект в маркетингов план не сме усетили, можеше поне един спонсор да привлечем за Купа „Дейвис", но такава е ситуацията в момента и трябва да я приемем", завърши Стефан Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай