Стара Загора приема елита в атлетиката

Безплатен вход за Европейското отборно първенство през уикенда

Стара Загора приема елита в атлетиката | StandartNews.com

Всички фенове на леката атлетика в Стара Загора ще могат да гледат безплатно надпреварата от Европейското отборно първенство (втора лига), което ще се проведе на ст. „Берое“ на 19-20 юни. Стартовете и двата дни започват в 16,00 ч. Състезанията ще бъдат излъчени на живо в интернет в страницата на Европейската атлетика.

„С огромно нетърпение очаквахме националния ни отбор да се включи в европейската отборна купа, след 2015-а. Тогава публиката даде импулс на тима на да се класира в по-горната първа лига. Призовавам всички жители на Стара Загора да дойдат на ст. „Берое“, за да гледат силна европейска лека атлетика и то с българско участие начело с Ивет Лалова, заяви на днешната пресконференция Красимира Чахова, зам. кмет на Стара Загора.

„Приветствам Ивет и целия национален тим в Стара Загора. Предстои ни олимпиада. Тук много от атлетите ще опитат да покрият олимпийски нормативи и се надявам това да стане. Пожелавам на всички лични постижение, защото за мен личната победа е най-голямата победа. Както винаги стартовете в Стара Загора се осъществяват от клуб, община и БФЛА. Това е екипната работа, която ни довежда до такива резултати. Пожелавам на националите ни да се изкачат в първа лига, както това се случи тук и през 2015-а, заяви председателят на СКЛА „Берое“ Иван Колев.

„Напълнихме Стара Загора с атлети. За нас е удоволствие отново да бъдем тук. Надявам се отново да видим един празник на леката атлетика, заяви Галя Пухалева, председател на оргкома на Европейското отборно първенство.

„За мен е огромно удоволствие да бъда отново в дома на леката атлетика. Стара Загора за мен винаги се свързва с невероятните емоции от 2015-а, лека атлетика и световни рекорди. Благодаря на всички за тази перфектна организация, която са направили и то във време на пандемия, за да бъде реалност това състезание. Като човек, който е навътре в нещата виждам, че на днешно време всичко се случва много трудно. Това е и причината да съм много щастлива тук. Пожелавам на целия отбор, колкото могат да имат сили да покажат своите моментни възможности и да покажат лични резултати. Дай Боже да спечелим още някоя квота и да бъде една огромна емоция, както за нас атлетите, така и за публиката, заяви пред медиите Ивет Лалова, която бе посрещната от общината с огромен букет.

От отборите, които трябва да стартират в последния момент отпадна Израел, защото една от състезателките е дала положителна проба за коронавирус. В Стара Загора не пристигнаха и съставите на Русия (заради наказание от ИААФ) и Австрия, заради рестрикциите около пандемията. На ст. „Берое“ за първите 3 места даващи право за качване в първа лига ще се състезават България, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария, Исландия, Хърватия и Дания. Отпадащи няма да има. България ще бъде представена от най-добрите си атлети начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева и Тихомир Иванов.

Откриването е в събота от 17,30 ч от Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай