Сър Кени Далглиш награждава Ливърпул довечера

"Червените" ще получат купата след дербито с Челси

Сър Кени Далглиш награждава Ливърпул довечера | StandartNews.com

Сър Кени Далглиш ще връчи на Ливърпул тази вечер шампионската купа на Англия. Тя е първа за "червените" от 1990 г. Ливърпул ще я получи след дербито с Челси.  

"Далглиш е емблематична фигура в този футболен клуб, невероятен човек, когото всички ние обичаме", каза капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън пред "ББC".

Далглиш имаше и втори престой като мениджър на Ливърпул през 2011 година, като пое тима от Рой Ходжсън и той беше отговорен за привличането на Хендерсън от Съндърланд, когато той беше едва на 21 години.

Английският национал, който в момента лекува контузия на коляното, заяви, че пристигането му е било поставено под много въпросителни.

"В крайна сметка ще получавате критики, независимо дали това е било в миналото, сега или в бъдещето като футболист", добави Хендерсън, след като спечели Шампионската лига и световното клубно първенство с Ливърпул през миналата година.

"Хората ми казваха, че не съм достатъчно добър за Съндърланд, Ливърпул, Англия - винаги е имало въпросителни. Когато минат години обаче, просто го използвате по различен начин. Сега търся критиката, защото ми дава допълнителна мотивация да докажа, че хората грешат", добави той.

Хендерсън призова феновете да си стоят у дома и да спазват ограниченията заради коронавируса, което е важно за "здравето и безопасността на страната". Очаква се награждаването да бъде наблюдавано от милиони фенове на Ливърпул на Острова и по света. По последни данни феновете на "червените" в цял свят минават 600 млн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай