Божков и Национална лотария влизат в Левски

Техни представители били новите членове на УС на клуба, твърди Спортал

Божков и Национална лотария влизат в Левски | StandartNews.com

Един от най-богатите българи - Васил Божков, и собствениците на Националната лотария - братята Димитър и Милен Ганеви, официално влязоха в управлението на футболния клуб Левски, твърди Sportal.bg. Според изданието именно това е причината за последните рокади на "Герена". Вчера Левски, чрез своя официален сайт, уведоми, че на заседание на Надзорния съвет от 18 януари 2019 г. е взето решение да бъде освободен настоящия управителен съвет на клуба. Малко по-късно бе избран нов УС в състав: Павел Колев, Ели Шопова и Найден Димитров.

Освен Павел Колев, който до този момент бе зам.- изпълнителен директор на БФС, имената на другите двама нови членове не говорят нищо на футболна България, но именно те са основната индикация за готвените големи промени в клуба на най-високо ниво.

Според Sportal.bg  Ели Шопова попада в УС като представител на Васил Божков. Найден Димитров пък е там, тъй като представлява Националната лотария и по-конкретно братята Димитър и Милен Ганеви. Очакванията са, че именно тримата бизнесмени ще осигурят спешно 2 млн. лева, с които Левски да плати част от дълговете си и да си осигури безпроблемен лиценз за Европа през следващия сезон.  Версията беше потвърдена пред "Стандарт" от запознати със ситуацията на "Герена". Според тях Божков няма да се афишира като присъствие в Левски, а в тази роля ще влязат братята Ганеви.  Преди да се откаже от футбола Божков беше собственик на вечния враг на "сините" -другия столичен гранд ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай