Спират с тела багери на БФС

Спират с тела багери на БФС | StandartNews.com

София. Ранобудните жители на столичния квартал Бояна сложиха днес сутринта в 9,00 ч катинар на вратите на резиденция "Бояна".Те препречиха пътя на работниците и техниката на строителната фирма, която вече започна да сече дървета в резиденцията, за да бъде построена база за националния отбор по футбол. Земята беше дадена на БФС от правителството на Бойко Борисов.

Поради спречкванията между работници и граждани беше повикана полиция, която да се справи с напрежението. В терена на проекта има неотчуждени частни имоти и необезщетени собственици, екологичното разрешение на проекта е нищожно, твърдят жителите на Бояна. Те иска земите им да бъдат върнати и пускат жалба след жалба в съда.

Преди десетина дни от БФС разпратиха до медиите документи, според които футболната централа има правото на строеж в земите на резиденция "Бояна". Адвокатите на Боби Михайлов печелят досега делата срещу жителите на Бояна. Очаква се обаче нова разправия заради решението на съда относно легитимността на настоящия мандат на БФС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай