Спешна среща в Барса

Резилът в Шампионската лига може да бутне стола на Бартомеу

Спешна среща в Барса | StandartNews.com

Президентът на ФК Барселона Хосеп Мария Бартомеу свика спешна среща на ръководството в понеделник. Причината е унизителната загуба с 2:8 от Байерн в 1/4финалите на Шампионската лига, която разтърси из основи каталунския гранд. За първи път от 13 години Барса остава без трофей през годината. 

Веднага след срамното поражение Бартомеу обяви, че е време да се вземат важни решения относно посоката на развитие на клуба, като е възможно дори да се обсъждат нови президентски избори, които да бъдат проведени след няколко месеца. 

На първо място обаче се очаква освобождаването на треньора Кике Сетиен, който успя и в първенството да загуби титлата, като фаворит за неговата позиция е Маурисио Почетино. Феновете обаче се вълнуват много повече от бъдещето на суперзвездата Лионел Меси, който преживя огромно разочарование и според слуховете обмисля да напусне. Според някои анализатори определено е дошло времето за това. 

Затова нещо намекна веднага след двубоя вицекапитанът Жерар Пике. „Необходими са промени. Не говоря за играчите или треньорския щаб, а нещо по-структурно. Трябва да променим посоката, в която сме се насочили от няколко години. Достигнахме дъното“, категоричен бе централният защитник.

Според вестник AS всички водещи фигури в отбора са съгласни с думите на Пике, дори и с това, че е необходимо някои от ветераните да бъдат пожертвани за сметка на следващото поколение. „Аз ще съм първият, който да напусне, ако това е най-доброто за отбора“, каза Пике.

Играчите приемат своята вина за случилото се в петък вечер в Лисабон, признавайки, че са били напълно надиграни от Байерн. Те обаче са на мнение, че в основата на унижението от баварците са дългогодишни лоши решения извън терена, превърнали ги в небалансиран състав с лоша тактическа подготовка.

Заради това и играчите очакват от президента Хосеп Мария Бартомеу да бъде достатъчно смел и да пренасрочи за по-ранна дата президентските избори, които по план трябва да се проведат през лятото на следващата година.

„Атмосферата е прекалено лоша“, споделя човек от съблекалнята на тима. „Нещата няма да се оправят с някой трансфер, с привличането на 1-2 свежи лица. Нуждаем се от рестарт.“

Според радио Cadena COPE Лионел Меси директно е заплашил, че ако не бъдат свикани избори, той няма да поднови изтичащия му през 2021-а година договор. „Точно сега се нуждаем от нови идеи, нови лица и нови планове“ - това е мотото от играчите в последните часове.

А като лидер на рестарта опитните играчи в тима виждат човек, който познава Барса до основи и чиято личност може да вдъхнови играчите – Шави Ернандес.

Стоичков: Барселона удари дъното

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай