Спас Генов боксира за квота, търсят му съперници за спаринг

Треньорът Борислав Бояджиев дава напътствия на Александър Александров, който по-късно го зарадва с победа за рождения му ден

Спас Генов боксира за квота, търсят му съперници за спаринг | StandartNews.com

Треньорският щаб на българските боксьори търси съперници за спаринг партньори на Спас Генов в кат. до 81 кг преди мача му за олимпийската квота след месец. Националът ни си осигури бой с Матийо Бодерлик (Фр), победителят от който ще се класира за игрите в Рио догодина. Това стана факт след категоричната победа на българина над Джозеф Кенеди Сейн Пиер от Мавриций в събота на AIBA Pro Boxing сериите в зала „София". Бодерлик пък спечели мача си срещу Джоузеф Уард от Ирландия с технически нокаут в четвъртия рунд.

„Разговарях със Спас, който по принцип се готви в Германия, да се прибере за по-дълго в България преди мача му за квотата. Важното е обаче да намерим поне двама равностойни партньори, които да го затрудняват в двубоите помежду им. Да го накарат да мисли по време на боя, защото французинът, освен че е техничен, е и много интелигентен боксьор и трябва да бъде надигран не само с удари, но и с мозък", коментира треньорът Борислав Бояджиев, който извежда Генов за двубоите му на профиринга.

В съботната нощ първа победа в 8 рунда постигна другият ни участник – Александър Александров, който бе убедителен срещу Редуан Аслум (Фр) в кат. до 52 кг. През юли той ще играе срещу Сайад Мохамадпур от Иран. Памперса няма да боксира директно за квота, тъй като е във втората четворка в своята категория.

Двубоите изгледа спортният министър Красен Кралев, който откри гала-вечерта и изрази увереност, че и Генов, и Алекснадров ще спечелят визи за Рио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай