Понеделник,

София спечели домакинство на световно по таекуондо

От: Администратор -
A
A
A

На извънредно заседание на Световната таекуондо федерация бе гласувано домакинството на страната ни на Световното първенство по таекуондо за юноши през 2020г. Кандидатурата на България бе представена от президента на БФТ и вицепрезидент на World Taekwondo – Europe Слави Бинев, а лично президента на Световната федерация – д-р Чо му връчи сертификата за домакинство. Конкуренцията за приемането на Световното бе силна, но мнозинството на гласовете определи София да бъде домакин с оглед на силното представяне на страната ни по време на домакинствата по таекуондо през последните 2 години. На събранието присъства и зам. председателят на БФТ – Димитър Михайлов.

„Изключително съм радостен от случващото се. Световното таекуондо семейство ни повери най-важното събитие от календара си за 2020г. Това означава, че освен с постиженията ни в спорта, ние вече сме една от най-значимите страни в света на таекуондо и предпочитана дестинация за домакинства на едни от най-важните събития. Тази година ни предстои в Пловдив да се проведе едно от най-мащабните състезания правени някога – Мултиевропейски такуондо игри. Догодина в България ще се проведат сериите на Гран При, а през 2020 година София ще бъде таекуондо." – сподели Слави Бинев след общото събрание на Световната федерация.
Срещата на върха на световното таекуондо бе свикана вчера вечерта в Хамамет, Тунис, където утре стартират квалификациите за Младежките олимпийски игри в Аржентина, а веднага след това започва и Световното първенство за юноши 2018.

Вчера за Тунис замина първата група таекуондисти, които ще се борят за страната ни на младежките олимпийски квалификации и световното първенство в състав - Димитър Петров (-55 кг.), Теодор Здравков (-63 кг.);Румина Кирчева (-44 кг.);Ванеса Маркова (-49 кг.);Луиза Захариева (-55 кг.) с треньори - Димитър Михайлов и Ангел Кирчев. В събота към състава ще се присъединят и световният шампион – Алексанър Джорджев(-59 кг.), Любомир Богданов (-45 кг.);Атанас Йорданов (-48 кг.);Даниел Лдажев (-51 кг.);Кристиян Златев (+78 кг.) с треньори:Христо Михалчев и Николай Богданов. Представител на страната ни в съдийския състав е Илия Димитров.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички