Сменят формата на Световната лига

"Марек" загуби тежко от вицешампиона на Италия

Сменят формата на Световната лига | StandartNews.com

Световната лига ще има нов формат през следващата година. В състезанието ще участват рекордните 28 отбора. Те ще бъдат разделени в три групи според подреждането им в ранглистата. Българските волейболисти са в първата заедно със САЩ, Русия, Полша, Сърбия, Италия, Бразилия и Япония.

Тези 8 тима ще бъдат разделени на две, като всеки ще изиграе общо 12 срещи на принципа домакин-гост. Най-добрите 4 се класират за финалната шестица, в която ще участват и домакинът или най-добрият трети от двете групи плюс победителят от втория поток. Във втората участват 12 отбора - Франция, Германия, Аржентина, Холандия, Ирландия, Австралия, Корея, Канада, Куба, Белгия, Португалия и Финландия. Там ще се проведе отделен "файнъл фор" с победителите от трите групи плюс домакина. Третата ще бъде съставена от 8 национални тима, които не са участвали досега в Световната лига. Те ще получат възможността да се състезават на по-високо ниво. Окончателният формат на състезанието ще бъде потвърден на 1 декември.

"Марек" претърпя нова тежка загуба, трета поред, в Шампионската лига. Дупничани паднаха от вицешампиона на Италия "Копра Елиор" (Пиаченца). Нашите волейболисти изоставаха през цялото време в резултата и логично отстъпиха с 0:3 (-15, -21, -24). Капитанът на домакините Христо Златанов пропусна двубоя заради контузия.
В следващия кръг "Марек" връща домакинството на "Копра Елиор". Срещата е на 5 декември от 20,00 ч в "Арена Самоков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай