Скандална звезда запали олимпийския огън /СНИМКИ/

Номер две в световната тенис ранглиста при жените Наоми Осака

Скандална звезда запали олимпийския огън /СНИМКИ/ | StandartNews.com

Носителката на четири титли от Големия шлем и номер две в световната тенис ранглиста при жените Наоми Осака запали олимпийски огън по време на официалната церемония по откриването на 32-те Летни олимпийски игри в Токио, предаде БНР.

Началото на най-големият спортеун форум пък даде императорът на Япония - Нарухито.

Приветствия към целият свят отправиха президентът на Международният олимпийски комитет Тамс Бах и президентът на организационния комитет Сейко Хашимото.

Спортисти, съдии и треньори положиха олимпийска клетва. Текстът беше актуализиран преди Олимпийските игри в Токио, като бяха добавени думи за равенството и антидискриминация. "Обещаваме, че ще участваме в тези олимпийски игри, спазвайки правилата, по които се провеждат, в дух на честна игра и равенство.

Ние сме ангажирани със спорт, свободен от допинг, измами и всякаква дискриминация. Ние го правим в името на честта на нашите отбори, при спазване на основните принципи на олимпизма и за промяна на света към по-добро с помощта на спорта", прочетоха клетвата двама японски спортисти..

А най-важното събитие - запалването на олимпийския огън, беше поверено на тенис звездата Наоми Осака, носителка на четири титли от "Големия шлем" и №2 в световната ранглиста.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай