Скандал с треньор разтресе гребането

Крадци вършеят на базата в Ковачевци, никой не иска да чисти Панчарево

Скандал с треньор разтресе гребането | StandartNews.com

Най-добрият състезател в гребането Георги Божилов обяви, че няма да работи с новия национален треньор Данаил Йорданов и отказа да замине на лагер в Яница (Гър) в понеделник.

Победителят на скиф в Световната купа в Австралия през 2013 г. е афектиран от решението на старшията да го лиши от този старт тази година. "Той не е много добре запознат къде каква конкуренция има! Той нито е изявен треньор, нито има опит", избухна Божилов пред Гонг. "Ако Георги не тръгне за Гърция означава, че се отлъчва и ще трябва управата да решава бъдещето му", контрира националният селекционер.

Йорданов е световен шампион от 1987 г. на двойка скул и бе избран на поста преди месец след конкурс, на който се явиха 4-ма кандидати от България и 5-има от чужбина. Министерството на младежта и спорта е повишило бюджета на БФ Гребане с 55 000 лв. за 2014 г. като общата субсидия е в размер на 800 000 лв. Румяна Нейкова е подала оставка като спортно-технически директор на федерацията. Базата в Ковачевци е станала обект на набези. "Крадци вършеят там, тъй като е безстопанствена", информира Йорданов. 80 процента от обекта е изграден, остават за довършване хангарът за лодки, силовата зала и столовата. На Панчарево пък вече 8 години никой не иска да се захване с почистването на езерото и федерацията ще търси съдействие от министър Мариана Георгиева и кмета Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай