Скандал! Български рефер закопа европейски гранд

Много спорно решение на мача в Тулуза

Скандал! Български рефер закопа европейски гранд | StandartNews.com

Българският топ рефер Георги Кабаков внесе много напрежение в края на мача от Лига Европа между Тулуза и Ливърпул, завършил с драматична победа на французите с 3:2.

Дълбоко в добавеното време на мача Ливърпул изравни резултата, като цялатна българска бригада / и тази във ВАР стаичката/ дълго умуваше дали голът на Куанса е редовен.

Причината бе за докосване преди това на топката в ръкана на Макалистър. Това обаче бе неволно и преди това бе отиграл ситуацията с тяло.

Първо като че ли голът бе признат, но след това Кабаков бе призован сам да си взима решението, като ВАР-аджиите опитаха да си измият ръцете с главния съдия.

В крайна сметка Кабаков не призна гола, а треньорът на Ливърпул Юрген Клоп се нахвърли бясно върху него да му иска обяснение за отсъждането.

След този мач френските домакини са втори в своята група с актив от 7 спечелени точки, докато “червените” са лидери с 9 пункта на сметката си.

Тулуза водеше с 2:0, но в 74-ата минута все пак Ливърпул намали след автогол на Касерес, след като си вкара топката в мрежата при удара с глава на Джо Гомес.

Две минути след това  Тулуза отново “уби” интригата след попадение на Франк Магри. Той се разписа от малък ъгъл след поредните колебания в отбраната на гостите.

Гостите все пак стигнаха до още едно попадение чрез Диого Жота в 89-ата минута, преди да дойде съдийската драма с активното българско участие.
 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай