Сираков избухна! Думите за Мъри и Ивков

"Няма такъв случай в световната история треньор да си тръгне заради смяна на изпълнителен директор".

Сираков избухна! Думите за Мъри и Ивков | StandartNews.com

Няма такъв случай в световната история треньор да си тръгне заради смяна на изпълнителен директор. Това е срам за футбола. Срамна работа. Аз съм излязъл с лицето и името си и съм обещал да спася клуба и ми се полага да избирам хората, с които да работя и изпълнителния директор. Никога Стоилов и Ивков не са казвали, че ще си тръгнат заради тези 10 процента, това е лъжа. Това заяви собственикът на Левски Наско Сираков относно напускането на треньора на "сините" Станимир Стоилов, предаде БГНЕС.

"Знаете, че се случиха непредвидени събития в клуба, треньорът Станимир Стоилов абсолютно неочаквано напусна преди най-важната фаза от първенството и преди мача с ЦСКА. С него напуснаха целият му екип и шефът на ДЮШ, което беше голям удар за клуба, а и за мен самия. И в най-лошите ми мисли не съм си представял, че това може да се случи. Това обаче е факт и ние по най-бързия начин трябва да излезем от тази ситуация. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков", коментира Сираков.

"Аз също нямам обяснение за себе си, но не мисля, че моментът беше избран точно. С оглед на това, което ни предстои следващите два месеца, моментът е избран безумно. След Купата изиграхме два фантастични мача с ПАОК, случи се едно нещастие с Хамрун, което ни заля като леден душ, но мисля, че проблемите в клуба започнаха преди 2-3 месеца и започнаха нападките към мен. Бил съм излъгал за Диксън, да ви кажа - на срещата с Диксън заведох и Мъри Стоилов, който разговаря повече от два часа с него за финанси, селекция. Значи ли, че и Мъри е излъгал? Г-н Шолак поиска да се срещне с мен в София, след това разбрах, че се е срещнал с Мъри и Ивков. После аз съм лъжец за Юнайтед Груп, никой друг не е лъжец. Това, което ми беше казано на мен, че г-н Шолак няма нищо против да продължи да работи с генералния спонсор", допълни той.

"Ако Мъри иска да се върне, вратата на Левски винаги е отворена за него. Ако иска да заповяда още утре и да води тренировката. Няма едно решение, което да са взели той и Ивков, което аз или генералният спонсор да сме бламирали. Нито едно. Направих абсолютно всичко възможно Мъри да остане на работа в Левски. Последно го извиках в понеделник и говорихме над един час. Предложих му, че в Управителния съвет ще вкараме човек от привържениците, човек от Сдружението, което толкова много обича. Направих компромис и му казах, че ще оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба. От него поисках единствено да направи компромис и да остане на работа в клуба. Той отказа. За Иво Ивков, той е мой избор, аз го поканих в Левски, но не може да продължи да бъде изпълнителен директор човек, който от много време насам се държи арогантно с хората, които спасиха Левски, а именно генералния спонсор на клуба. Ако не беше генералният спонсор, нямаше да има Мъри. За момента те дават много-много повече от това, което трябваше да дадат", каза още той на пресконференция днес.

Относно пререканията с феновете, Сираков каза: "Изведнъж генералният спонсор станаха лоши. Защо? Защото подкрепят Наско Сираков. Хубаво е те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше първата година. Наско Сираков, както е и в момента, да не може да спи, да му писне. Хубаво, че днес изплюха камъчето - да депозирам акциите в клуба и любимците на цяла синя България да започнат да управляват с десетте процента, подарени им. Е няма да стане това. И да знаят, че вече не съм пазител на акциите, аз съм мажоритарният собственик на Левски, да си го набият в главите, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е положението".

Относно сдружението, собственикът на Левски заяви: "Като не си платя членския внос за тази година, ще отпадна от "Левски на левскарите", а нямам никакво намерение да го плащам. Не мога да бъда в сдружения, които открито от шест месеца се обявяват срещу мен. Това е провален проект. И то беше мой проект, не да се пърчат и да обявяват, че те са го измислили. Това го обявих на първия ден по телевизията, когато се явих преди 2 години и 8 месеца още - че искам рано или късно Левски, като си стъпи на краката, да стане отбор на привържениците. Само че не да ми израждат тая идея и да се изтъпанят с лицата си седем човека в УС, сините фенове не могат да ги гледат. Айде сиктир".

"Да забраняваш на генералния спонсор да има и да упражнява контрол върху финансите на клуба, това за мен е абсолютно неприемливо. Мъри е бил свидетел на арогантното поведение към мен, след това накара Ивков да ми се извини, което той направи с половин уста. Този факт за мен вече е приключил. Петър Ганев - преди осем месеца представител на генералния спонсор подаде оставка от УС по ред причини, една от които беше отношението на Иво Ивков. Петър Ганев отказа да подпише освобождаването на Радослав Разпопов. Някой за да участва в управлението на клуба, трябва да е записан в Търговския регистър, няма значение дали е физическо или юридическо лице. Това са фантазии. Ще ме питате за десетте процента - ако някой ми дава от въздуха 20 стотинки и ми иска 5, всеки ден ще го правя, особено щом става въпрос за спасението на Левски", каза Сираков относно промените в Надзорния съвет и Управителния съвет на клуба.

"Казват ми, че върлува в пространството, че взимам заплати от Левски. Не съм взел една стотинка за тези 2 години и 10 месеца. Също така не съм взел и една стотинка от Палмс Бет, да не повтарят тая мантра, защото това е измама и лъжа. Не съм взел една стотинка, а съм вкарал лично мои пари, от които сега имам нужда, но не си ги търся, защото не е подходящ моментът. Докато Левски не си стъпи на краката, а Левски вече си е стъпил на краката и мисля, че в рамките на месеци ще покрие голяма част от задълженията си към държавата. Няма неплатена една стотинка в клуба, към треньори, футболисти, персонал, ДЮШ. Ние бяхме може би на една седмица наистина от изстрелването на Левски в друга орбита. Да, не се случиха нещата, но аз нямам вина", завърши Сираков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай