Силвия Дънекова стартира на кроса във Варна

Силвия Дънекова стартира на кроса във Варна | StandartNews.com

Варна. Националката по лека атлетика Силвия Дънекова взе участие и спечели първото място в кроса на проведения днес във Варна шестият турнир от веригата спортни инициативи „Спортувай с Изи Кредит в твоя град". Организатори на събитието са „Изи Асет Мениджмънт" АД (Изи Кредит) и Асоциация спорт в свободното време, с любезното домакинство на Община Варна.

Състезанието „Спортувай с Изи Кредит в твоя град" Варна, стана част и от провеждащия се на 17-ти май „Международен ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста". За този празник от Община Варна се бяха погрижили за богата културна програма, в която участие взеха Мажоретен състав към СОУ „Димчо Дебелянов", спортен клуб „Здраве", спортен клуб „Калина" и танцова програма от денс център „Суерте".

Варненци се включиха много активно в състезанията и показаха отлични умения в три вида спорт – лека атлетика – крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене. 720 състезатели взеха участие в днешния спортен празник.

Най – масово протече състезанието по лека атлетика, във възрастова група 12 – 14 год., където се включиха над 100 деца.

Най-добрите трима състезатели в лека атлетика и колоездене при жени и мъже над 18 год. , както и шампионите над 18 год. при баскетбола 3 на 3, добиха правото да участват в националните финали на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град" през юни в к.к.Албена. Следващата седмица на 24 май „Спортувай с Изи Кредит в твоя град" ще се проведе в София, Борисова градина. А на 1-ви юни спортния празник ще гостува отново в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай