Силна игра на Везенков, но голям резил на Сакраменто Кингс

Майк Браун - треньорът на Сакраменто - заложи на Везенков на мястото на контузения Трей Лайлс

Силна игра на Везенков, но голям резил на Сакраменто Кингс | StandartNews.com

Източник: Ройтерс, архив

Българинът Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс, но неговият отбор претърпя разгромна загуба като домакин от Ню Орлиънс Пеликанс със 100:133 т. в мач от НБА. Това е четвърто поражение на „кралете“ от този съперник от четири мача помежду им през сезона по баскетбол.

Българинът не игра дори и секунда в предишните три мача - срещу Торонто (135:130), Орландо (138:135) и Шарлът (104:111). За последно той бе на терена при успеха над Мемфис със 123:92 т.

Майк Браун - треньорът на Сакраменто - заложи на Везенков на мястото на контузения Трей Лайлс. Още при първата си стрелба от далечно разстояние в края на първата част бе Саша точен. До края на двубоя той реализира още 8 точки, за да завърши с 11 точки за 20,38 минути игра. За това време реализира 5 от 9 опита за стрелба, като пропуските му бяха от далечно разстояние и овладя две борби - по една в защита и атака.

Най-резултатни за "кралете" бяха Домантас Сабонис със 17 точки, 10 борби и Кевин Хъртър - също със 17 точки. Везенков бе трети по резултатност. Ди′Арън Фокс приключи със скромните 3 т. като имаше до момента средно по 29,2 на мач.

За победителите най-точен бе гардът Крисчън МакКълъм с 30 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай