Шведската стомана стисна Испания - 0:0 /РЕЗУЛТАТИ/

Испанците така и не намериха път къв вратата на скандинавците

Шведската стомана стисна Испания - 0:0 /РЕЗУЛТАТИ/ | StandartNews.com

Трудно е да се намери по-неприятен съперник на национално ниво от тима на Швеция. На гърба си го изпитаха и испанците, като мачът между двата тима от група Е на Евро 2021 завърши с нулево равенство.

Испанците традиционно заложиха на продължителното владеене на топката от първата минута, като атакуваха активно по фланговете и стигнаха на два пъти до корнери.

В седмата минута беше отправен и първия удар към вратата на Швеция, но на Олмо не му достигна точност. Шведите спокойно приеха играта в своята половина и не изглеждаха притеснени от този факт.

В 41-ата минута едва не се стигна до сензационно откриване на резултата в полза на Швеция, след като отбраната на Испания сгреши и позволи на Исак да стреля покрай вратаря Симон, топката се удари в Маркос Йоренте, след което срещна гредата и вратарят на домакините я улови.

В 50-ата минута пред Алваро Мората се откри нов шанс след двоен рикошет, но той отново не се възползва. От трибуните отново се чуха освирквания по негов адрес.

В 61-ата минута Швеция пропусна нова страхотна възможност да открие резултата. Маркус Берг обаче бе неточен.

Испанците не можаха да пробият шведската стомана до края и останаха с нулевото равенство.

РЕЗУЛТАТИ: Група Е -Полша - Словакия 1:2, Испания - Швеция 0:0

Група D - Шотландия - Чехия 0:2

Фен на Англия с тежки контузии след падане от трибуните

Привърженик на Англия е в тежко състояние след падане от трибуните на „Уембли“ при победата над Хърватия с 1:0 вчера.

„Можем да потвърдим, че зрител е паднал от трибуните веднага след началото на мача. Той е получил медицинска помощ на място, след което е откаран в болница в тежко състояние.

Английски фенове освиркаха своите преди мача с Хърватия ᐉ Новини от  Fakti.bg - Спорт | ФАКТИ.БГ

Ще продължим да работим заедно с УЕФА, за да гарантираме, че инцидентът ще бъде напълно разследван“ заяви говорителят на „Уембли“. 

На стадиона имаше точно 18 497 зрители, които бяха в сериозна еуфория и е много вероятно причината за случилото се да е бил и употребен алкохол, тъй като доста от хората на трибуните изглеждаха твърде ентусиазирани, пише goal.bg.

Гулит с критики към Нидерландия. 

След 7 години Нидерландия се завърна на голямо първенство. На старта обаче "лалетата" можеха да се издънят, след като допуднапа изравняване след два гола преднина над Украйна.

Внукът на Кройф и синът на Гулит с официален дебют - Футбол свят - Други -  Gong.bg

„Играем с петима в защита – анализира легендата Рууд Гулит - Това не е нещо, което нидерландците знаят как да правят. Повечето футболисти никога не са играли така.

Но Франк (Де Бур) има сериозна причина, защото няма доверие на защитата си. Дори и с Де Лихт и Ван Дайк започваме мачовете от 0:1. Все едно сме захвърлили наследството си с тази схема…“.

В стартовия състав на Нидерландия имаше цели десет дебютанти на голям форум. Изключение е вратарят Мартин Стекеленбург.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай