Швайнщайгер: Сбъднах си една мечта

Швайнщайгер: Сбъднах си една мечта  | StandartNews.com

Новото попълнение в редиците на "Манчестър Юнайтед" Бастиан Швайнщайгер заяви, че чувства прекрасно след трансфера си като добави, че е дошъл на "Олд Трафорд" да печели титли. Той добави, че феновете не трябва да се притесняват и контузиите са останали зад гърба му.

Капитанът на националния отбор на Германия финализира преминаването си при "червените дяволи" от "Байерн" Мюнхен в понеделник като цената на сделката е около 14,5 милиона лири. Вчера бе потвърден и трансферът на Морган Шнаейдерлин от "Саутхемптън".

И двамата отпътуваха с отбора за САЩ, където ще се проведе подготвителното лятно турне на "Юнайтед".

30-годишният Швайнщайгер бе сполетян от редица контузии в началото на миналия сезон, след като преди това стана световен шампион с тима на Германия. Той започна в едва 15 мача на баварците в Бундеслигата.

"Разбира се, беше ми тежко след Световното първенство, имах контузии до края на октомври мисля. След това обаче изкарах страхотни месеци с "Байерн". Нямах проблеми. В момента се чувствам страхотно. Всичко е наред. Искам да дам най-доброто, на което съм способен, в "Юнайтед". Много съм щастлив да съм тук", каза Швайни.

"Манчестър Юнайтед" е голям клуб с големи традиции. Точно това е, което исках. Имаме същата философия. Тук съм, за да печеля титли. Нямам търпение да заиграя с новия екип. Това бе е една от професионалните ми мечти - да бъда тук в "Манчестър" и да играя за "Юнайтед", каза Бастиан и добави, че именно това е основната причина за трансфера на "Олд Трафорд". Футболистът все пак добави, че това, че вече е играл за мениджъра Луис ван Гаал в "Байерн" също е спомогнало за решението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай