Шокиращо аудио при смъртта на Марадона

Два месеца след смъртта му разследването продължава

Шокиращо аудио при смъртта на Марадона | StandartNews.com

Истинска криминална драма се разиграва около смъртта на Диего Армандо Марадона.

Порталът Infobae публикува шокиращи аудиозаписи от разговори между Луке и психиатъра на Марадона – Аугустин Косачов, които са проведени в деня на смъртта на легендарния футболист.

Косачов, който отива в 10 часа в къщата на Диего заедно с психолога Карлос Диас, за да извърши рутинен преглед, намира световния шампион вече в кардиореспираторен арест.

В разговора неврохирургът пита психиатъра за здравословното състояние на Марадона. „Не се притеснявайте, сега съм на магистралата. Ще стигна там... Изглежда, че е мъртъв“, се казва в един от разговорите на Луке.

„Трябва да отидеш до Сан Андрес. Трябва да продължиш по улица Санта Мария де Тигре, докато намериш улица Италия“, продължава той.

Най-шокиращият разговор от всичко и с най-голяма липса на чувство е следният: „Да, идиотът изглежда, че е направил кардиореспираторен арест. Дебелият ще умре.“

В разговора между Косачов и Луке става ясно, че психиатърът се опитва да разкаже какво се случва в дома на Марадона: „Реанимират го и интубират. Линейката не пристигна навреме.“

„Разбирам, разбирам, че това е реанимация, но сега продължават ли да го реанимират? Или вече го интубират? Възвърна ли му се пулса или не? Това искам да знам, ако сърцето отново бие. Защото ако от половин час няма пулс, то всъщност е мъртво. Това искам да знам“, отговаря Луке.

Косачов отговаря и казва следното: „Не, влязохме в стаята и беше студен. Започнахме да правим реанимация и той малко възстанови тона си и възстанови малко телесна температура.

Всичко това, горе-долу беше десет минути. След това линейката пристигна. Сега те продължават и не ни казват каква е ситуацията. Аз си тръгнах, защото те не ми казват нищо.“

„Добре, добре. И последното нещо, което те питам... На път съм, ще бъда там след 40 минути. Той имаше ли пулс изобщо, напипа ли такъв? Дали той е възстановил пулса си?“ В този случай Косачов отговаря, че Марадона е изглеждал мъртъв.

"Направихме, каквото можахме. Те бяха наясно с рисковете. Това са много, много трудни пациенти", казва Луке.

Очаквано се появиха и реакции от страна на членове на семейството на Марадона след публикуваните аудиозаписи. Една от дъщерите му - Далма, заяви, че е отвратена и се надява на справедливост

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай