Шок във футбола! Астролог определял състава на национален отбор

Астрологът давал отговор за всеки отделен играч дали да участва в мача

Шок във футбола! Астролог определял състава на национален отбор | StandartNews.com

Мениджърът на националния отбор по футбол на Индия Игор Щимац се забърка в неприятности, след като стана ясно, че астролог е избирал с какъв състав да се излиза в мачовете.

В публичното пространство се появиха кореспонденции между Щимац и астрологът Бупет Шарма от Делхи, който е получавал списък с личните данни на играчите.

Щимац е изпращал стартовия лист за предстоящ мач, като е искал мнението от Шарма. Идеята се заражда по време на квалификациите за Купата на Азия през миналата година.

Астрологът дава отговор за всеки отделен играч, като някои от заключенията му звучат така - "добър е", "може да направи много добър мач, но му трябва увереност", "ще има разочароващ ден" или "не го препоръчвам за днес".

Двамата разменят около 100 съобщения преди мачове с Йордания, Камбоджа, Афганистан и Хонгконг.

Освен че Щимац споделял плановете си за стартов състав, той е изнасял вътрешна информация, включително и рождените дати на играчите, къде са родени и т.н.

След разкриването на съвместната работа между Щимац и Шарма, от индийската футболна федерация информираха, че астрологът е бил на заплата. Според тях обаче в това няма нищо лошо, тъй като отборът се е класирал за Купата на Азия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай