Шестима българи стигат финалите на Евро 2013 по тенис

Шестима българи стигат финалите на Евро 2013 по тенис | StandartNews.com

София. Шестима българи вече се класираха за финалите на Европейското по тенис за ветерани, което се провежда в София на кортовете на БНТЦ и СК „ДЕМА". При двойките мъже 35 + за титлата ще спорят Янаки Янакиев и Анатоли Стоянов (на снимката). В полуфинален мач двамата разгромиха Фойчик (Пол) и Мелечиу (Рум) с 6-0, 6-3. В другия полуфинал Иво Братанов и Александър Илиев отстъпиха пред поставените под №1 германци Долбеа и Мюлер с 3-6, 2-6. При мъжките двойки 45+ Теодор Бачев и Явор Йосифов стартираха с убедителна победа над шведите Хедман и Олсон с 6-1, 6-4 и днес ще играят срещу испанците Баильо-Корал и Гранеро за място във финала. Пак днес за място във финала на двойки, но в групата 55+, ще се борят Иван Запрянов и Георги Тодоров, които обаче имат много тежка задача срещу водачите в схемата Раймакерс (Хол) и Ридерер (Ав). Шанс за класиране за финала на двойки има и Иван Филев, който е в тандем с руснака Анатоли Минкевич в група 60+.

При смесените двойки 35+ Биляна Павлови и Слави Делчев се класираха с лекота за финала. В предварителната група те победиха убедително Шваб-Зелинка (Ав)/Чечи (Ит) с 6-3, 3-0 и отказ и над Седон-Браун (Бел)/Николай Илиев с 6-0, 6-1. В другата предварителна група за първото място днес ще спорят Любомира Бачева и Теодор Бачев срещу Цветелина Николова и финландеца Алек Архо-Хаврен.

Първият шампион поединично на Европейското първенство по тенис за ветерани в София стана шведът Ролф Вестман във възрастова група мъже 75+. Той спечели и трите си срещи без загубен сет. На второ място остана чехът Ладислав Висоцки, а с бронз е полякът Александър Денка.

Днес трябва да бъдат определени шампионите в още девет възрастови групи поединично, а в една от тях финалът е изцяло български. При жените 35+ Цветелина Николова и бившата националка за "Фед Къп" Биляна Павлова не само нямат загубен сет от началото на първенството, но и двете са загубили по по-малко от пет гейма. Двубоят между тях е не преди 13.00 ч. на корт №6 в Българския национален тенис център "Карлсберг".
Сред другите очаквани с голям интерес срещи днес е полуфиналния двубой на Ивайло Трайков срещу водача в схемата Даниел Долбеа при мъжете 35+ поединично.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай