Шефът на Бербо спира парите

Шефът на Бербо спира парите | StandartNews.com

Не можехме да откажен Хамес на "Реал", разкри началник в "Монако"

"Монако" спира с разточителните харчове. Ръководството на тима, където рита нашият Димитър Бербатов, е решило да не купува повече скъпоплатени звезди. Това обяви вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев. "Нашият проект не прилича на този на ПСЖ. На първо място ще разчитаме на нашата школа. Тя е една от най-добрите във Франция. От нея са излезли играчи като Лилиан Тюрам, Давид Трезете, Еманюел Пти, Тиери Анри", обясни Василиев.

Той коментира и раздялата с Радамел Фалкао, както и с голмайстора на Мондиал 2014 Хамес Родригес, който премина в "Реал" М за 80 млн. евро. "Нещата с Фалкао се развиха много бързо. Донякъде го разбирам. Миналият сезон беше много труден за него и той искаше да промени нещо. Още сме далеч от клубове като "Реал" М и "Манчестър Юн". Когато те имат интерес към наш играч, е трудно да го задържим. Продажбата на Родригес не беше планирана, но след успешното му представяне на световното и предложението на "Реал" просто беше невъзможно да го задържим", каза Василиев.

Босът обяви още, че промяната на политиката до голяма степен е свързана със спазването на финансовия феърплей, за да се стига до наказания като на ПСЖ и "Сити", когато бяха глобени с по 60 млн. евро.

"Юнайтед" и "Сити" плащат най-много

В "Юнайтед" и "Сити" играят най-скъпоплатените футболисти на Острова. Това показва класация на TalkSport. Лидер по седмична заплата е звездата на "Манчестър Юн" Уейн Рууни с 375 000 евро. Челната тройка се допълва от съотборниците му Радамел Фалкао с 330 000 евро и Робин ван Перси с 310 000. Следват двама футболисти на градския съперник "Манчестър С" Яя Туре с 300 000 и Серхио Агуеро 280 000. Сеск Фабрегас ("Челси") и Анхел ди Мария ("Ман Юн") делят 6-ото място с 250 000.

Талант на "Байерн" рита за 250 евро

Младата надежда на "Байерн" М Джанлука Гаудино получава по едва 250 евро месечно, разкриват германските медии. 17-годишният халф е считан за новия Тони Кроос и много скоро се очаква да подпише професионален договор. Той започна титуляр в първия кръг от Бундеслигата срещу "Волфсбург" и остави отличи впечатления. "Клубът ще дойде при нас и тогава ще говорим за договор. Сега важното за Джанлука е да се развива", заяви пред "Кикер" бащата Маурисио Гаудино, който е бивш национал.

Хората тук са гладни за футбол

и това е нещо, което повлия на решението ми да избера "Тернана", сподели Валери Божинов пред официалния сайт на клуба. "Имах силно желание да се върна в Италия и искам да благодаря на клуба, че ми даде тази възможност. Това е много важна крачка в моята кариера. Ще дам всичко от себе си, за да се отблагодаря за предоставения шанс", каза още нападателят. "Серия Б е един много оспорван шампионат. В кариерата си съм научил, че трябва винаги да влагаш всичко от себе си, за да се подобряваш с всяка тренировка", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай