Щерката на Ленарт: Той искаше да умре с футбола

Инфантино и Блатер поднесоха съболезнования

Щерката на Ленарт: Той искаше да умре с футбола | StandartNews.com

Ленарт Йохансон искаше да умре с футбола и така и стана. Легендата изгледа на живо финала в Лига Европа в Азербайджан преди седмица. И щеше да посети и този в Шампионската лига, но за съжаление той се разболя. А във вторник вечерта той заспа... завинаги.
"Той изживя много добри последни дни. Той бе с УЕФА до последно. Имаше намерение да отиде и на приятелския мач с Малта в петък. Беше ми споделил, че не иска да ходи в никакъв дом и така не отиде", разкри дъщеря му Ева Янсон пред "Expressen".
Съобщението, че той е починал разплака цяла Европа. Президентът на ФИФА Джани Инфантино веднага поднесе своите съболезнования. "Много съм тъжен от тази новина. Той беше мой приятел и огромен източник на мъдрост и вдъхновение. Винаги ще бъда благодарен, че той беше в УЕФА. Той винаги бе модел за професионализъм и по-важното - хуманизъм", заяви Инфантино.
Неговият основен конкурент за президентския пост през 1998 година Сеп Блатер написа в "Туитър". "Футболът загуби много с кончината на Ленарт Йохансон. Ние бяхме партньори, опоненти, дори врагове. Но винаги е имало респект между нас. Благодаря ти за отдадеността ти", написа Блатер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай